Sibiu: Adrian Ilie, rău ca un pitbull pe terenul de rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Adrian Ilie, rău ca un pitbull pe terenul de rugby
Sibiu: Adrian Ilie, rău ca un pitbull pe terenul de rugby

Adrian Ilie joacă rugby de mai bine de trei ani, are parte de aprecierea antrenorilor şi de anul acesta debutează în campionatul regional de seniori.

A început să joace rugby ca să slăbească iar acum, la trei ani de când practică acest sport, se gândeşte serios la performanţă. Adrian Ilie este un puşti simpatic şi foarte inteligent iar ca rugbyst este rău ca un pit bull. „Mi-a plăcut rugbyul încă de la primul antrenament, la 14 ani. Am început cu jonglerii şi am progresat în timp. Eu zic că mă descurc bine, cunosc jocul şi am tehnică. Poate că la început a fost un mod de a slăbi sănătos, dar în timp a devenit o reală pasiune“, declară Adrian Ilie. Joacă pe postul de demiu, adică el este cel care face legătura dintre cele două compartimente, înaintaşi  şi nimic nu-i place mai mult. Spune că este un post de o importanţă foarte mare pentru jocul echipei şi, în aceeaşi măsură, de viitor. „De când fac antrenamente aici, antrenorul m-a direcţionat şi spre alte posturi, dar acesta este postul în care mă simt cel mai bine. Este un post de viitor, în care mă orientez bine“, explică Adrian. Acum este extrasezon şi Adrian are „doar“ trei antrenamente pe zi, faţă de pregătirea zilnică pe care o face în timpul campionatului.

Visează la campionatul naţional francez
Cum rugbyul a devenit o parte importantă a existenţei sale, atunci când nu este pe teren parcă n-are stare. „M-am învăţat pe teren, cu balonul în mână şi parcă mereu aş vrea să stau aici“, dă asigurări rugbistul. Şi asta chiar dacă la baza de antrenament din Valea Aurie nu există vestiare în sensul adevărat al cuvântului şi nici duşuri. Adrian se pregăteşte asiduu pentru că din acest an intră în campionatul regional de seniori. Pentru el, acest lucru îl duce cu un pas mai aproape de visul său. „Aş vrea să ajung să joc la o echipă mare din afara ţării, probabil Franţa, pentru că acolo este unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Obişnuiesc să mă uit mereu la meciurile cu miză mare televizate şi urmăresc omul care joacă pe postul meu, să văd ce tehnică şi ce strategii adoptă el“, povesteşte cu entuziasm Adrian Ilie.

A făcut şi arte marţiale
Rugbyul nu este primul sport pe care l-a încercat Adrian. La patru ani a făcut înot, a continuat cu artele marţiale şi apoi a ajuns pe terenul de fotbal. „Am încercat mai multe sporturi, părinţii au văzut că am multă energie. De la înot, la Kyokushin şi apoi la fotbal. Fotbal am făcut ceva mai mult, dar nu eram eu cu fotbalul, nu prea aveam talent. După ce m-am lăsat şi de fotbal, a urmat o perioadă de câţiva ani în care n-am mai făcut niciun sport şi în ultimul timp mă îngrăşasem vreo şapte kilograme. Atunci am zis să fac ceva şi un prieten rugbyst m-a chemat la antrenamentele lor. În timp am slăbit unsprezece kilograme“, mai spune Adrian, care recomandă cu căldură tuturor adolescenţilor să practice un sport şi, de ce nu, să opteze pentru rugby.

Ce-i place
„Îmi place să mă întâlnesc cu prietenii şi să merg cu bicicleta. Şi la antrenamente tot pe bicicletă vin, evit astfel autobuzul şi aglomeraţia. Îmi mai place să desenez, fac grafică în creion, în special peisaje, portretele nu îmi ies, nu prea mă pricep la trăsăturile feţei“, declară Adrian Ilie.

Ce nu-i place
Nu este pretenţios şi sunt puţine lucrurile care nu-i plac. Aici intră şi ritmurile de metal ori hard rock. „Nu-mi place muzica rock şi mi se pare că oamenii care ascultă rock sunt închişi şi singuratici. Mie îmi place să ascult muzică house şi hip-hop, mă binedispune“, precizează adolescentul.

Întrebări şi răspunsuri
Care-s problemele acestui sport în Sibiu?

Nu se implică nimeni în promovarea lui printre copii şi este greu să convingi oamenii să vină la teren. Le este teamă de accidentări, dar nu este un sport periculos.
Totuşi, există şi riscul accidentărilor...
Da, umerii sunt cei mai expuşi. Dar, din moment ce faci mereu antrenamente, se întăreşte şi corpul tău.
Acum ai mai face şi alt sport?
Nu, doar rugby.

Profil
Născut:
30 octombrie 1991, Sibiu
Studii: Elev în clasa a XII-a la Liceul „Onisifor Ghibu“
Familie: Nu are fraţi

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite