Sibiu: Actorii sibieni dau viaţă poeziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii tatrului sunt invitaţi mâine seară să ia parte la spectacolul „Aforisme pentru un actor tânăr“, un spectacol susţinut de studenţii de la secţia „Actorie“ din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“, sub coordonarea lui Florin Coşuleţ.

„ Orice copil, indiferent de statutul sau social, stie cel putin o poezie, câteva versuri acolo. Ca sunt învatate la gradi, ca le stie de la bunica, el stie câteva... Asadar, toti începem sa descoperim lumea, si prin versuri, înca de la început. Si ce frumos e, când cât mai mult din tot ce ne înconjoara sau din ce traim rimeaza, intra într-o armonie... Trec ani, câtiva la numar, si pentru majoritatea fostilor copii, adolescenti acum, poezia devine ceva depasit, ceva pre-romantic, care nu mai rimeaza cu teribilismul lor, cu dorinta de a actiona, de a misca lucrurile din jur, ba unii ajung pâna într-acolo încât hulesc biata poezie: „eu nu-s cu poezia, eu sunt mai pragmatic!”, de parca poezia ar fi sirop de mugur de brad si restul vietii ar fi o vodca tare, îmbatatoare“, spune coordonatorul piesei, Florin Coşuleţ.

Spectacolul, care va avea loc mâine seară, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, încearcă astfel să demonstreze că poezia are viaţă, că e din viaţă şi mai ales că e parte din legătura noastră directă cu Divinitatea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite