Sibiu: Abonamentele şi tichete de parcare se vând mai bine ca în 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Abonamentele şi tichete de parcare se vând mai bine ca în 2008
Sibiu: Abonamentele şi tichete de parcare se vând mai bine ca în 2008

Municipalitatea a înregistrat o creştere a încasărilor de pe urma parcarilor cu plată, amenajate în oraş. Parcările din centrul oraşului duc „greul”, acestea fiind cele mai solicitate de la începutul anului şi până acum.

Achiziţionarea utilajului de ridicat maşini, care a început să facă „curăţenie” prin oraş, ducând în curtea Tursib-ului toate autovehiculele găsite staţionate neregulamentar, precum şi reconfigurarea străzilor şi a parcărilor amenajate pe acestea, în special în zona centrală au făcut ca încasările municipalităţii din tichete de parcare şi abonamente să crească văzând cu ochii. Planul ticluit de primărie care a decis că pe fiecare stradă reabilitată sau reparată, să fie create şi de noi locuri de parcare a determinat sibienii să scoată bani din buzunar pentru a parca legal. În fine creşterile de încasări au fost determinate şi de faptul că locurile de parcare marcate sau nou creeate nu vor mai fi gratuite şi intră direct în administrarea Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului Sibiu.

Vânzări bune
Comparând vânzările de tichete din primele şapte luni ale anului în curs când au fost vândute 103.396 de tichete de parcare cu vânzările pe tot anul 2008 când au fost vândute 189.375 de tichete, municipalitatea îşi freacă deja mâinile de bucurie. Şi în ceea ce priveşte parcările dirijate cu barieră în care se percepe taxă, respectiv în Piaţa Mică şi Cazarma 90 încasările se menţin la un nivel bun. Pe tot anul trecut din taxa de parcare pentru Piaţa Mică s-a încasat suma de 377.369 de lei iar în primele şapte luni ale anului 2009, suma totală încasată a ajuns deja la 220.573 lei. Cea mai mare creştere s-a înregistrat în parcarea din Cazarma 90. Dacă în prima lună de funcţionare, ianuarie 2009,  încasările au fost de 4.484 de lei, în luna iulie 2009 încasările au ajuns la 22.067 de lei pentru această parcare. „Mă bucur că sibienii se orientează din ce în ce mai mult către spaţiile de parcare amenajate şi evită să parcheze neregulamentar. Este o situaţie în care toţi avem de câştigat: participantul la trafic are posibilitate să îşi parcheze maşina într-un spaţiu special amenajat, iar traficul este astfel mai ordonat şi mai fluent” a declarat primarul Klaus Johannis. Şi la abonamente creşterea vânzărilor este semnificativă. Până în luna august  Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, a emis 4.050 de abonamente de parcare, iar pe durata întreg anului 2008 au fost emise 4.924 de astfel de abonamente.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite