A rămas fără laptop, după ce l-a lăsat pe bancheta maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spun că bunurile lăsate la vedere în autoturismele parcate sunt o adevărată tentaţie pentru hoţi. Ultima victimă este un sibian, care a rămas astfel fără laptop şi documente personale.

Citiţi şi:

Un hoţ de cablu a blocat semnalizarea şi comunicaţiile CFR la Copşa Mică

Pagubă de 30.000 de euro în cazul furtului de telefoane de la Mall

Sibienii care îşi lasă bunurile la vedere în maşinile parcate au toate şansele să rămână fără ele. „Bunurile lăsate la vedere în autoturisme reprezintă o tentaţie pentru infractori, iar spargerea geamului portierei şi furtul acestora se produce în doar câteva secunde”, explică Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Ultima victimă a hoţilor din autoturisme este un sibian, care şi-a lăsat pe bancheta maşinii parcată pe strada Gheorghe Lazăr o geantă în care se aflau un laptop precum şi alte documente personale.

În doar câteva secunde, hoţii au spart geamul maşinii, au luat geanta şi s-au făcut nevăzuţi, prejudiciul în acest caz fiind de 5.000 de lei. 
    
Poliţiştii spun că mai mult de jumătate din urturile din maşini înregistrate până acum puteau fi prevenite dacă, odată cu parcarea autoturismelor, proprietarii acestora luau câteva măsuri elementare de prevenire.

„Încuierea portierelor şi adăpostirea în portbagaj a tuturor obiectelor, inclusiv a sistemelor electronice des utilizate ca: sisteme de navigaţie şi de detectare radar, sunt primii paşi ce trebuiau urmaţi de proprietarii de autoturisme pentru ca acestea să nu atragă interesul infractorilor. Cei care neglijează aceste măsuri preventive pot rămâne oricând fără obiectele lăsate la vedere pe bord sau banchete, indiferent de tipul, mărimea sau valoarea acestora şi mai mult decât atât, fără geamurile portierelor aşa cum s-a întâmplat în proporţie de 70% dintre furturi, când valoarea acestora a depăşit cu mult pe cea a obiectelor sustrase”, adaugă Luciana Balteş.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite