Porcii de Crăciun, scoşi la vânzare pe internet, cu 9 lei kilogramul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele de specialitate şi site-urile de internet s-au umplut în ultima vreme cu anunţuri cu porci de vânzare. Porcul în viu se vinde în prezent cu aproximativ 8 – 9 lei pe kilogram, iar abatoarele îl taie şi tranşează pentru 80 - 100 de lei.

CITEŞTE ŞI:

DSV Sibiu a confiscat de pe piaţă 3,6 tone de alimente

Inspectorii sanitari din Sibiu au amendat pensiunile şi restaurante din judeţ cu peste 8.000 de lei

Marea majoritate a anunţurilor cu porci de vânzare sunt fie ale sibienilor care trăiesc în satele învecinate, fie ale celor care locuiesc în Sibiu la casă, şi profită de spaţiu pentru a face o mică afacere de sezon. Vasile Răulea are  mai mulţi porci de vânzare, majoritatea între 130 şi 160 de kilograme, şi a dat anunţ pe internet. Îi vinde cu 9 lei kilogramul în viu şi dacă se înţelege la preţ cu cumpărătorul este dispus să ajute şi la tăiere. “Eu garantez pentru porcii mei pentru că ştiu cu ce i-am hrănit şi ştiu că sunt de calitate. Eu nu i-am luat de pe cine ştie unde, cum am auzit că se mai face, şi îi vând acum. De tăiat, dacă ne înţelegem la un preţ bun vi-l tai eu aici la mine şi apoi puteţi să îl luaţi liniştit acasă şi vi-l faceţi cum vreţi dumneavoastră, cum vă place”, ne-a spus Vasile Răulea când l-am contactat pentru a cumpăra de la dânsul un porc de Crăciun. Pentru tăiat şi tranşat porcul de Crăciun sibienii pot apela şi la abatoarele din zonă. La Muvi Impex spre exemplu, unul dintre cele mai cunoscute abatoare din Sibiu, tariful practicat pentru tăierea şi tranşarea porcului este de 60 de lei plus TVA. Reprezentanţii abatorului spun însă că deocamdată nu prea au astfel de comenzi.

 Legea interzice

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu nu este însă la fel de entuziastă când vine vorba despre porcii tăiaţi de Crăciun. Dimpotrivă, atrage atenţia că în prezent comercializarea porcilor dintr-o localitate într-alta este interzisă prin lege şi se pedepseşte. „Aşteptăm în această perioadă promulgarea unui proiect de lege care să permită vânzarea în târguri în perioada 1 decembrie – 15 martie. Până atunci comercializarea în alte localităţi este interzisă din cauza legislaţiei europene apărută în urma pestei porcine de la noi din ţară. Cei care fac astfel de comerţ cu porci riscă amenzi pentru că nu au voie. Numai săptămâna trecută am dat şase amenzi în valoare totală de 3.600 de lei pentru fapte de acest gen”, a declarat dr. Ioan Penţea, reprezentantul DSVSA Sibiu. Interdicţia UE privind peste porcină şi comercializarea porcilor este aşteptată a fi ridicată anul viitor.

„În perioada următoare avem în plan acţiuni cu poliţia în târguri şi intersecţii”, dr. Ioan Penţea, purtător de cuvânt DSVSA Sibiu

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite