A început construcţia singurei biserici de gheaţă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia  va fi realizată după modelul celei de anul trecut şi va avea o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi. Reprezentanţii proiectului spun că biserica va fi ridicată într-o săptămână

După întârzierile cauzate de vremea caldă, singura biserică de gheaţă din ţară începe, în sfârşit, să prindă contur. Zeci de muncitori au început deja să scoată cuburile de gheaţă din lacul Bâlea pe care le vor tăia pentru a da forma lăcaşului de cult ce va fi ridicat în imediata apropiere a hotelului de gheaţă, deschis în urmă cu două săptămâni.

„Din păcate, construcţia a început cu întârziere, din cauza vremiii şi nu o vm putea sfinţi de Bobotează, aşa cum ne-am dorit iniţial. Suntem încrezători însă că lucrurile vor merge bine şi lăcaşul va fi finalizat, la sfârşitul săptămânii“, ne-a spus Leopold Klingeis, managerul proiectului.

Acces gratuit

Construcţia, care la final  va avea o înălţime de cinci metri şi o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi , va dispune de mic altar, bănci şi va fi decorată cu „icoane“ din gheaţă şi zăpadă, reprezentând simboluri creştine întâlnite la cele mai importante culte. În biserica de gheaţă vor încăpea până la 30 de vizitatori, însă nu se vor putea aprinde mai mult de două lumânări în acelaşi timp, pentru a nu afecta interiorul de gheaţă.

Accesul în biserică va fi permis oricărui turist, indiferent de orientare religioasă, intrarea fiind liberă. Transportul până la lăcaşul de cult se poate face doar cu telecabina, un drum dus-întors costând 40 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite