A expirat termenul pentru depunerea declaraţiilor D112 la Finanţe. 92 la sută din firmele sibiene obligate au depus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

25 iulie, a fost ultima zi de depunere a “Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate" - D112 aferentă lunii iunie.

CITEŞTE ŞI:

Finanţele sibiene fac apel la agenţii economici să-şi plătească obligaţiile

Conform evidenţelor fiscale, au depus declaraţia D112 aferentă lunii iunie, cu termen limită de depunere 25 iulie 2011, 92,17 % din totalul contribuabililor ( angajatori şi asimilaţi acestora ) care aveau obligaţia depunerii acestei declaraţii la nivelul judeţului Sibiu.
Începând cu declaraţia 112 aferentă lunii iulie 2011, cu termen limita de depunere 25 august anul curent, se poate depune numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.
Depunerea prin mijloace electronice presupune achiziţionarea unui certificat digital calificat de semnătură electronică emis de furnizorii autorizaţi (CertSign, DigiSign sau TransSped) şi înregistrarea acestuia la organele fiscale.
Informaţii privind obţinerea certificatului calificat de semnătură electronică pot fi obţinute pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, sau de la birourile / compartimentele de asistenţă contribuabili din cadrul administraţiilor fiscale teritoriale.
Avantajele depunerii electronice a declaraţiei este consumul redus de timp si bani, declaraţia putând fi depusă la orice oră, inclusiv sâmbăta şi duminica, fără a te mai deplasa la organul fiscal.
Mai pot fi depuse eletronic la organul fiscal si următoarele formulare:
-    100 “Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat”
-    101 “Declaraţia privind impozitul pe profit”
-    120 “Decontul privind accizele”
-    130 “Decontul privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă”
-    200 “Declaraţia specială privind veniturile realizate”
-    710 “Declaraţia rectificativă”
-    300 “Decontul de taxă pe valoarea adăugată”
-    301 “Decontul special de taxă pe valoarea adăugată”
-    390 “Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri”
-    318 “Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147², alin. (2) din Codul fiscal”
-    319 “Declaraţie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispoziţiilor art. 147², alin. (2) din Codul fiscal şi ale pct. 49¹, alin. (8) din normele metodologice”
    La nivelul judeţului Sibiu au obţinut certificatul digital calificat de semnătură electronică şi înregistrarea acestuia la organele fiscale 79 % din cei 9.866 de contribuabili care au calitatea de angajatori şi asimilaţi acestora la nivelul judeţului Sibiu, din care au depus electronic declaraţia D 112 aferentă lunii iunie numai 46%.   

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite