A doua tranşă de vaccin antigripal a ajuns la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Din cele 21.200 de doze primite în cea de-a doua tranşă la Sibiu cele mai multe, respectiv 19.820, vor ajunge la medicii de familie pentru a continua vaccinarea persoanelor aflate în grupele la risc crescut.

Cea de-a doua tranşă de vaccin împotriva gripei sezoniere a ajuns la Sibiu. Din cele 21.200 de doze primite, cele mai multe, respectiv 19.820, vor ajunge la medicii de familie, pentru a continua vaccinarea persoanelor aflate în grupele la risc crescut.

„Restul vaccinului va fi alocat personalului medico-sanitar al Ministerului Sănătăţii (1000 doze), dar şi al altor ministere (MAN = 250 doze, MAI = 130 doze)”, explică medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

În grupele la risc intră persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani, aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane; gravidele; medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii şi bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asitaţii; persoanele, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite