A apărut cel de-al doilea număr al revistei Antropomedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al doilea număr al revistei de ştiinţe ale comunicării Antropomedia, publicaţie editată sub egida Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, a ieşit de sub tipar la începutul lunii decembrie 2010, continuând îndrăzneţul drum propus cu şapte luni în urmă.

CITEŞTE ŞI:

Rectorul ULBS, Constantin Oprean: am devenit mai puternici alături de prieteni şi parteneri adevăraţi

Doctoranzii ULBS au fost chemaţi în bănci să înveţe despre legislaţia şi politicile UE

Invitând la dialog spiritul şi tehnica, revista Antropomedia reuneşte în paginile sale, la aceleaşi standarde calitative ridicate, studii din domenii ca antropologia comunicării, filosofie, noile tehnologii ale comunicării, publicitate, jurnalism, dreptul comunicării, studii europene et alia.

Printre semnatarii studiilor acestui număr îi puteţi regăsi pe universitarii sibieni Stelian Scăunaş, Rodica Pascu, Sorin Borza, pe mai tinerii doctoranzi şi masteranzi Daniel Bîlbă, Laura Popa, Lavinia Oana Ciucă şi George Marius Moţoc, dar şi profesori de la cunoscute universităţi din România, Bogdan Ficeac de la Universitatea din Bucureşti, Bogdan Ivaşcu de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, iar din străinătate, teologul Emanuel Pavel Tăvală de la Universitatea din Berna, Elveţia.

Alături de editorialul promovat de către Lucian Grozea, „Către tineri. Gând despre sensul Culturii”, cele peste 170 de pagini cuprind variate şi interesante demersuri ştiinţifice, cum ar fi „Aspecte ale comunicării culturale din Insulele Andaman şi Nicobar”, partea a doua a cercetării pe care doamna Lidia Muraru a realizat-o în India, „Pedeapsa cu moartea – o falsă problemă pentru România. De ce este imposibilă reintroducerea pedepsei capitale?”, al profesorului Stelian Scăunaş, „Reţelele sociale online şi participarea politică”, al lui Bogdan Ivaşcu, „România la CEDO”, al doamnei Laura Popa sau „Fiinţă şi transcendenţă la Gabriel Marcel”, un studiu al lui Alin Negomireanu.

Următorul număr este aşteptat să cunoască lumina tiparului în luna aprilie a anului 2011, un proiect tematic, circumscris în titulatura următoare „Comunicare şi autoritate în spaţiul public”.

Pentru cei interesaţi de achiziţionarea revistei, aceasta este disponibilă pentru vânzare la librăria Universităţii  „Lucian Blaga” din Sibiu, de pe b-dul Victoriei, nr. 10.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite