AUDIO Ce faci dacă ești șeful SRI Sibiu și faci accident: îl suni pe șeful Poliției să-l anunți, după care te duci să te speli și să te schimbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei Sibiu face pentru Adevărul de Sibiu declaraţii absolut halucinante în cazul accidentului directorului SRI. Comisarul Tiberiu Ivancea susţine că, după accident, şeful SRI l-a sunat, a refuzat transportul la spital, după care a plecat să se spele şi să se schimbe. 

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV Şeful SRI Sibiu a făcut accident cu maşina de serviciu GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc vineri seară, la intersecţia străzilor Negoi şi Ştefan cel Mare. Şeful SRI Sibiu, colonelul Valentin Giupană, nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar, şi care în urma impactului a fost proiectat în gardul unei case. Trei persoane au fost rănite uşor, fără a avea nevoie de internare. 

Reporterul Adevărul de Sibiu a ajuns acolo extrem de repede după ce acesta a fost anunţat şi a rămas aproape 2 ore, până când a fost finalizată cercetarea la faţa locului, şi în tot acest interval nici urmă de şeful SRI, la locul impactului. 

Acesta nu era nici la spital, unde au ajuns doar pasagerii din taxi, două femei şi un bărbat. Rugat să ofere lămuriri, şeful Poliţiei Sibiu, comisarul Tiberiu Ivancea, vine cu explicaţii absolut halucinante. Acesta spune că „autorul accidentului a refuzat transportul la spital, deşi era rănit la cap”. În aceste condiţii, unde era acesta vineri seara? “S-a dus la, el zice că acasă, din câte am aflat eu acasă la socri, undeva în apropiere, pe Ştefan cel Mare sau ceva de genul, s-a spălat, s-a schimbat şi s-a întors la faţa locului”, continuă comisarul Ivancea, care susţine că Valentin Giupană s-a întors la locul accidentului “când eram eu acolo, deci la vreo jumătate de oră 45 de minute după”, ora aproximativă indicată de şeful Poliţiei fiind “10:35, 10:40, 10:45, pe acolo pe undeva”. 

“M-a sunat pe mine”

Întrebat dacă e normal faptul că Valentin Giupană a plecat de la accident să se spele şi să se schimbe, şeful Poliţiei continuă seria explicaţiilor halucinante. “Nu este normal, dar e dreptul lui să refuze, a refuzat să fie dus la spital”, spune Tiberiu Ivancea, care susţine că Valentin Giupană a anunţat faptul că pleacă. “Deci nu a părăsit locul accidentului, se ştia. Deci a sunat pe...M-a sunat pe mine, care eram acolo”, susţine comisarul Ivancea, după care, rugat să explice cum l-a sunat pe dânsul, care era deja acolo, continuă “Nu, care am venit acolo, da, de asta am venit, mi-a zis că aşa, am venit la faţa locului, l-am chemat să vină şi el la faţa locului, după care l-am trimis la sediul Poliţiei. Mi-a explicat despre ce-i vorba, am văzut despre ce-i vorba”. 

În cadrul aceleiaşi discuţii, şeful Poliţiei Sibiu se contrazice din nou. Întrebat ce a căutat la locul accidentului, care era totuşi unul uşor, şi unde nu a stat într-un loc tocmai vizibil, comisarul Ivancea spune “Pentru că am fost sunat de la dispecerat şi mi s-a spus despre ce este vorba, eram în oraş şi am venit la locul accidentului”. 

Şeful Poliţiei, pe care nu l-a văzut nimeni la alte evenimente rutiere grave, spune că era normal să fie acum la faţa locului, dată fiind funcţia celui implicat în accident. “Da, e normal, e conducătorul unei instituţii, oricine ar fi fost, orice şef de deconcentrate sau ceva, m-aş fi dus să văd despre ce e vorba”. 

Potrivit explicaţiilor date de acelaşi şef al Poliţiei, după ce s-a întors în locul accidentului de acasă de la socri, colonelul Giupană s-ar fi dus să dea declaraţii la Poliţie. “A stat acolo aproximativ 10-15 minute, după care l-am trimis la sediul Poliţiei, să dea o declaraţie”, unde a ajuns “în jur de 11, 11 şi un pic”. 

Colonelul Giupană a ajuns şi la recoltarea de probe biologice, după ce a dat declaraţii la Poliţie, după cum reiese din explicaţiile şefului Poliţiei, care descrie traseul pe linia mers la socri-revenit la locul accidentului-mers la Poliţie, dar confirmă şi recoltarea probelor. Cu alte cuvinte, la spital s-a ajuns undeva între 11:30 şi 12:00, ţinând cont, absolut logic, de faptul că o declaraţie la poliţie nu se dă în 5 minute. 

În condiţiile în care legislaţia în vigoare, respectiv ordinul 376/2006, spune că “prima prelevare se efectuează de preferinţă într-un interval de timp de până la 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevării de sânge” şi în condiţiile în care de la locul accidentului şi până la Spitalul Judeţean nu se fac mai mult de 10-15 minute de mers pe jos, cum se explică faptul că şeful SRI a ajuns la recoltarea de probe biologice la aproape 2 ore de la producerea accidentului? 

Potrivit şefului Poliţiei, atât în cazul şefului SRI cît şi a şoferului de taxi rezultatul pe etilotest a fost 0. 

Ascultați în fișierul atașat declarațiile halucinante ale șefului Poliției Sibiu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image

   

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite