60.000 de spectatori pe zi aşteptaţi la Festivalul de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri pentru ediţia din acest an a celui mai mare festival al artelor din România – FITS 2011. Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, spune că ediţia din acest an desfăşura peste 350 de evenimente, în doar opt zile, pentru aproape o jumătate de million de turişti.

CITEŞTE ŞI:

S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

“Noi monitorizăm pe zi 60.000 de spectatori. Vor exista voci care vor spune că nu se poate. Noi monitorizăm toţi spectatorii, dacă avem în centru de şase ori spectacol într-o zi, s-ar putea ca o parte din spectatorii aceia să fie aceeaşi, dar eu am şase evenimente. E normal ca eu să număr spectatorii. Noi nu îi cuantificăm pe cei care vin pe cont propriu, pe durata festivalului noi avem peste 4.000 de participanţi, pe cei care vin şi stau la sibieni sau vin şi pleacă în aceeaşi zi, nu îi putem număra. Avem un număr mare de voluntari, unul din punctele forte şi din programul Capitală Culturală Europeană a fost voluntariatul. Avem voluntari din Japonia, China, Coreea, SUA, Canada, Europa. Nu există companie de teatru care să nu fie preluată de voluntari, care sunt elevi, studenţi, oameni maturi, pensionari, toate categoriile sociale”, a declarat Constantin Chiriac.

Bugetul ediţiei din acest an este de 5,8 milioane de euro, asemănător cu cel de anul trecut. Peste 10.000 de bilete au fost deja puse în vânzare şi se preconizează că ele se vor epuiza până la începutul festivalului. FITS 2011 se desfăşoraă în perioada 27 mai – 5 iunie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite