40 de cupluri vor face fertilizare in vitro gratuit, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul a primit primele fonduri pentru subprogramul național de fertilizare in vitro și embriontransfer. Suma va merge, prin Direcția Județeană de Sănătate Publică, la Centrul de Fertilizare in Vitro din cadrul Clinicii Polisano, unul din cele opt aprobate la nivel național pentru a efectua astfel de proceduri cu finanțare de la Ministerul Sănătății.

Citiți și:

Clinica Polisano,în programul gratuit de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătăţii

Norbert Pallaua, chirurg plastic de renume din Germania, vine la Polisano în Sibiu

”Până în acest moment, am primit 197.000 de lei pentru subprogramul de fertilizare in vitro”, explică medicul Adela Morar, director executiv adjunct în cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică.

Potrivit medicului Radu Chicea, coordonatorul centrului din cadrul Clinicii Polisano, până în prezent au fost depuse pentru subprogram 58 de dosare, dintre care 40 au fost aprobate, iar cuplurile interesate pot depune dosare în continuare.

În 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul Ministerului Sănătății. Un număr de opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi  Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul, al cărui buget este de 4 milioane de lei. Ministerul susține financiar o singură procedură de fertilizare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pesibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite