200.000 de ţigări confiscate de poliţiştii sibieni pe DN1 la Apoldu de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigările erau ascunse în trei autoturisme, care au fost oprite în trafic pe DN1 la o acţiune avută loc la Apoldu de Jos.

CITIŢI ŞI:

Peste 46.000 pachete de ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii sibieni

5000 de pachete de ţigări netrimbrate confiscate de poliţiştii sibieni

Aproape 200.000 de ţigări confiscate de poliţişti

În dimineaţa zilei de 19 august, în jurul orei 4.30, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Sibiu şi Serviciul Rutier, au fost oprite pentru control în trafic autoturisme suspecte de trafic ilegal de ţigarete. În cadrul acţiunii a fost oprit pentru control în trafic, pe DN 1, în localitatea Apoldu de Jos, un autovehicul condus de M. Florin, domiciliat în municipiul Sibiu.

Aproape 6.000 de pachete confiscate
În urma controlului efectuat asupra autoturismului a fost identificată cantitatea de 119.180 ţigarete, respectiv 5.959 pachete ţigarete marca „Viceroy”, ,,Fast” şi „Monte Carlo”, având aplicate pe acestea timbre de marcaj din Republica Serbia, fără a deţine documente justificative pentru acestea. Tigaretele au fost identificate în autoturism pe bancheta din spate, cât şi în portbagajul acestuia şi în spaţiul ocupat de roata de rezervă.

Captură de 48.000 de lei
Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aprox. 47.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării şi continuării cercetărilor, iar reprezentanţii D.J.A.O.V. Sibiu au luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 60.000 lei şi confiscării mijlocului de transport, conform O.G nr. 92/2003. “Prejudiciul estimat determinat din calculul accizei este de 39.000 lei”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Riscă închisoare de la 2 la 8 ani
În cauză a fost întocmit dosar penal, M. Florin fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere ţigarete în afara unui antrepozit fiscal fără a fi marcate corespunzator, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 9 lit. a din Legea nr. 241/2005 (faptă pedepsită cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi) şi art. 296 ind. 1 lit. l din Legea nr. 571/2003 ( pedepsită cu inchisoare de la 1 an la 4 ani).

image
image
image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite