1200 de sibieni au scandat împotriva guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicalişti din mediul privat, de stat, dar şi zeci de pensionari au ieşit în stradă pentru a cere demisia Guvernului Boc. Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, s-a aflat printre protestatari şi a îndemat, alături de liderii sindicatelor sibiene, la grevă generală.

CITIŢI ŞI:

Peste 2.000 de sibieni aşteptaţi mâine în stradă, la proteste


Peste 1200 de sindicalişti cu fluiere şi pancarte în mână au mers astăzi în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu pentru a protesta faţă de măsurile, în opinia lor, aberante,  pe care actualul executiv le-a luat, încă de la instalare.  În opinia sindicaliştilor scăderea pensiilor reprezintă o condamnare la moarte a pensionarilor care au muncit zeci de ani, la fel şio scăderea salariilor.

„Eu câştig acum 1500 de lei, din care plătesc taxe, rate lşa bănci şi abia am de mâncare să îi dau copilului. Mi-e teamă să ajung la pensie să nu mai pot munci şi să stau să trăiesc doar din pensia aceea mică prin care ne condamnă aceşti guvernanţi la moarte. Nu se mai poate aşa. Guvernul trebuie să îşi dea demisia“, spune Ionel Aron, unul dintre sibienii care a ieşit în stradă.

La miting a participat şi Bogdan Hossu, liderul Cartel Afla, care a anunţat că sindicaliştii vor trece la măsuri şi mai grave, în cazul în care nu se vor face auziţi.

image


Teodor Fârţonea, liderul de sindicat din învăţământ, a spus în discursul său că singura soluţie ar fi greva generală. „Oricum nu ne vom lua banii, trebuie să facem cu toţii grevă generală“, a strigat Fârţonea. 


Principalele nemulţumiri ale sindicaliştilor vizează oprirea disponibilizărilor, păstrarea legii pensiilor în actuala formă, oprirea modificării Codului Muncii şi stoparea noii legi privind salarizarea unică în sectorul bugetar. “Sunt măsuri numite anticriză dar pe care nicio ţară din Europa afectată de criza economică nu le-a aplicat”,  spune Marius Vingerzan. În plus, în zilele următoare mitingului vor pleca câteva sute de sibieni la Bucureşti pentru a se alătura protestatarilor veniţi din toată ţara. 80 de oameni sunt aşteptaţi să plece în 22 septembrie numai de la SANITAS Sibiu, lor adăugându-se membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar şi Cartel Alfa.„Sunt mâhnit că suntem atât de puţini în stradă. Cât trebuie oare să mai îndurăm pentru a ieşi cu toţii în stradă, până când?“, a exclamat Doru Lascăr, reprezentantul sindicaliştilor din industria de pielărie şi marochinărie.

image


Protestarii au strigat în cor demisia guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. În finalul mişcării sindicale, o delegaţie a mers cu un protest pentru a-l înmâna prefectului judeţului Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite