UPDATE A doua amânare în procesul consilierului municipal Dumitru Godîncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul local Dumitru Godîncă pe holurile Tribunalului Satu Mare
Consilierul local Dumitru Godîncă pe holurile Tribunalului Satu Mare

Dan Mihai Șuta, avocatul angajat de consilier, a solicitat o amânare pentru a-și putea pregăti apărarea. Dumitru Godîncă a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită și tentativă la contrabandă cu țigări.

Consilierul local sătmărean Dumitru Godîncă (55 de ani), șeful sectorului Satu Mare al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA a fost reținut la sfârșitul lunii ianuarie de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită și tentativă la contrabandă. În același dosar și sub aceleași acuzații este învinuit Ioan Paul, un alt angajat al SNTGN.  Cei doi sunt acuzați că „au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal“. Cei doi le-au oferit peste 10.000 unor polițiști de frontieră pentru ca aceştia să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări.

Ședința de judecată de azi a fost prima la care și-au făcut  apariția și cei doi învinuiți, însă instanța a decis să amâne judecarea cauzei, ca urmare a unei solicitări depuse de avocatul consilierului. Amânarea de azi este a doua de la trimiterea în judecată a oficialului PDL.

Urmăriți evoluția procesului pe satu-mare@adevarul.ro

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite