Un deţinut a înşelat mai multe persoane cu mii de euro dintr-un penitenciar de maximă siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un deţinut de la Penitenciarul de maximă siguranţă din Botoşani se dădea drept magistrat şi obţinea mii de euro de la rudele unor persoane arestate, promiţându-le în schimb liberarea acestora. 

Ancheta a început după ce o sătmăreancă în vârstă de 45 de ani a depus o plângere penală în care a reclamat Poliţiei că a fost contactată telefonic de o persoană ce s-a prezentat drept procuror în cadrul Curţii de Apel Oradea, şi care, sub pretextul facilitării punerii în libertate a soţului său, arestat pentru furt, i-a solicitat suma de 2.000 euro.

Soţul femeii, V. Laszlo, fusese încarcerat în 28 august a.c. în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, pentru a fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, pe numele său, autorităţile austriece emiţând un mandat european de arestare, pentru furt. La scurt timp, în 30 august a.c., femeia a fost contactată de suspect şi indusă în eroare în scopul obţinerii sumei de bani.

Suspectul a fost identificat de poliţiştii sătmăreni în persoana lui Ovidiu R., de 33 de ani, din Rădăuţi, încarcerat în Penitenciarul de maximă siguranţă Botoşani, unde-şi executa pedeapsa privativă de libertate tot pentru infracţiuni de înşelăciune.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul contacta telefonic membrii familiilor unor persoane despre care afla din presă că au fost reţinute sau arestate, şi, prezentându-se drept magistrat, le solicita sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 de euro, promiţând în schimb înlesnirea punerii în libertate a celor încarceraţi.

Poliţiştii au indicii că Ovidiu R. a comis şi alte infracţiuni de înşelăciune, inducând în eroare părţi vătămate din alte judeţe ale ţării, prin prezentarea ca adevărate a unei fapte mincinoase.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite