Ziua internaţională a comemorării bebeluşilor şi a copiilor, vineri la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La ora 19.00 se vor aprinde lumânări în curtea Muzeului de Artă
La ora 19.00 se vor aprinde lumânări în curtea Muzeului de Artă

Oraşul Satu Mare a fost inclus pe lista celor 12 oraşe din ţară în care vineri se vor comemora bebeluşii şi copii. În această zi, la ora 19.00 se vor aprinde  lumânări în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi.

Timp de o oră lumânările vor fi lăsate să ardă creând astfel un „val de lumină” care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore. „Sper să participe cât mai multe persoane, fiind vorba de un gest simplu dar minunat, care poate fi făcut de oricine, oriunde s-ar afla, în semn de solidaritate, respect dar şi de Iubire faţă de cei de pe Pământ şi faţă de cei din Ceruri. În Satu Mare lumânările se vor aprinde în curtea Muzeului de Artă”, a declarat reprezentanta organizaţiei E.M.M.A. 

Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi. În 2002, la iniţiativa unui grup de părinţi,  ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor”. 

Organizaţia E.M.M.A.- Eternul Miracol Maternă Alinare, este o organizaţie neguvernamentală non-profit, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil şi, în mod special, pe cele care îşi pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puţin înţeleasă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite