„Ziua fără maşini“ se petrece pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua internaţională fără maşini, bicicliştii sătmăreni sunt aşteptaţi mâine dimineaţă, la ora 8.00, în faţa Catedralei Romano Catolice pentru o plimbare în natură. Drumeţia este organizată de Societatea Carpatina Ardeleana Satu Mare şi se va desfăşura pe traseul intitulat „Drumul Verde“ din cadrul „Rezervaţiei Naturale Râul Tur“.

„Suntem la cea de-a III-a ediţie a acestui eveniment anual. Îi aşteptăm pe sătmăreni în număr cât mai mare să participe. Fie că sunt pasionaţi de ciclism, fie că ţin la natură, sătmărenii sunt invitaţi la această manifestare care are ca scop protejarea mediului şi reducerea poluării“, spune Sike Tamas, coordonatorul evenimentului.

Iubitorii de natură sunt răsplătiţi cu un gulaş
Întâlnirea sătmărenilor care sunt preocupaţi de protejarea mediului înconjurător este programată mâine dimineaţă în parcarea din faţa Catedralei Romano-Catolice din Piaţa Libertăţii, unde va avea loc înregistrarea participanţilor. „După înregistrarea participanţilor, la ora 9.00 se dă startul defilării bicicletelor, urmând ca la prânz să ajungem la Cătunul Deak din «Rezervaţia Naturală Râul Tur». Cei care nu au bicicletă, dar îşi doresc să ia parte la defilare, vor putea merge cu căruţele pe care le punem la dispoziţia participanţilor. Pe traseu vom oferi şi ghidaj, oferind celor prezenţi informaţii legate de fauna şi flora din rezervaţie“, mai spune Sike Tamas. Traseul defilării bicicliştilor este următorul: Piaţa Libertătii, strada Ştefan cel Mare, Ady Endre, Gheorghe Bariţiu, Gorunului, Pădurea Noroieni, Micula, Rezervatia Naturală Râul Tur – Cătunul Deak. La finalul traseului participanţii înregistrati vor fi răsplătiţi cu un gulaş preparat tradiţional de organizatori.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite