Ziua Oraşului, profit pentru hotelieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii estimează că încasările din weekendul trecut, când au avut loc Zilele Oraşului Satu Mare, au fost cu 50% mai mari decât în mod normalOrganizatorii au cazat artiştii şi delegaţii din străinătate la trei hoteluri cunoscute din oraş: Aurora, Astoria şi Vila Cardinal.

În doar trei zile, hotelierii care au găzduit oficialităţile şi artiştii prezenţi la manifestările de Ziua Oraşului şi-au suplimentat considerabil veniturile. Cele mai multe delegaţii au fost cazate la trei dintre cele mai cunoscute hoteluri din oraş: Aurora, Astoria şi Vila Cardinal.

18.150 lei cazarea la Hotel Aurora
Numai cazarea celor 121 de artişti din delegaţiile străine a adus un venit de 18.150 de lei în doar trei zile hotelului Aurora. Municipalitatea a negociat cazarea artiştilor cu conducerea hotelului şi a obţinut un preţ de 50 de lei pentru o persoană. „Am negociat cu conducerea hotelului şi am obţinut un preţ de 50 de lei. În preţ a fost inclus şi micul dejun. Cred că este o sumă foarte bună şi acceptabilă“, a declarat Natalia Covaci, purtătorul de cuvânt al primăriei Satu Mare. Şi reprezentanţii hotelului s-au declarat mulţumiţi de încasările din weekend. „Hotelul a fost plin ochi, toate cele 97 de camere au fost ocupate. Putem vorbi de un procent de 50% în plus faţă de alte perioade la încasări şi cazare“, a declarat Heidi Trenea, managerul hotelului Aurora.

VIP-uri cazate la Astoria şi Vila Cardinal

8.532 de lei va plăti municipalitatea hotelului Astoria pentru cazarea celor 18 persoane care au făcut parte din delegaţiile oficiale din Olanda, Polonia şi Ungaria care au fost prezente la Satu Mare. Centrul Cultural G.M. Zamfirescu va achita aceluiaşi hotel 1.422 de lei pentru cazarea interpreţilor de muzică populară. „158 de lei a fost costat cazarea pentru o zi la hotelul Astoria. Am avut trei interpreţi de muzică populară cazaţi aici“, a declarat Maria Magdalena Matei, referentul Centrului Cultural. „Numărul mare de persoane, în mare parte oficialităţi, prezente la Satu Mare în weekend s-a făcut simţită la hotelul nostru având în vedere faptul că aici funcţionează mai mult bussines turismul. Cele 23 de camere de care dispunem au fost toate ocupate“, a declarat Baranyai Bagor, managerul hotelului.
Artiştii Conect-R, Smiley şi membrii formaţiei Proconsul s-au odihnit, după concertele de sâmbătă seara, la Vila Cardinal. Preţul negociat de Centrul Cultural G.M Zamfirescu pentru o noapte de cazare a artiştilor a fost de 75 de lei de persoană. „Suntem clienţi fideli şi serioşi ai vilei şi trebuie să recunoaştem că am primit un discount“, a mai spus referentul Maria Magdalena Matei.

cifre
50% este procentul cu care au crescut în weekend încasările hotelierilor

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite