Ziua Națională a Ungariei, marcată prin depuneri de jerbe, momente artistice și prelegeri istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au depus jerbe la bustul poetului Petofi Sandor FOTo: Adevărul
S-au depus jerbe la bustul poetului Petofi Sandor FOTo: Adevărul

Membrii comunității maghiare din județul Satu Mare aniversează astăzi Ziua Ungariei. Oficialii politici și simpli cetățeni sunt așteptați să participe la depunerile de jerbe și momentele solemne organizate în mai multe localități din județ.

Manifestările debutează la ora 12, la Ardud, cu depuneri de jerbe la bustul poetului Petofi Sandor. La ora 14 vor avea loc depuneri de coroane în localitatea Bogdand, la ora 16, în municipiul Carei iar la ora 18.30 în Satu Mare, la busturile aceluiași poet, amplasate în zona centrală a localităților. Președintele UDMR Kelemen Hunor va sosi la Satu Mare la ora 15 și va participa la evennimentele organizate la Carei și în municipiul Satu Mare.

La Satu Mare, manifestările debutează la ora 17, la statuia poetului naţional al Ungariei din parcul de lângă Spitalul Judeţean II Satu Mare. Vor fi depuse coroane de flori, va avea loc un recital de poezie şi muzică şi vor fi susţinute discursuri. Apoi, la Teatrul de Nord, de la ora 18.30, elevii şcolilor "Kolcsey Ferenc" şi "Ham Janos" vor susţine un program artistic. Istoricul Kedves Gyula va susține o prelegere despre importanţa Revoluţiei Maghiare iar maghiarii care s-au implicat în promovarea culturii şi a sportului vor fi premiați.

Maghiarii sărbătoresc, pe 15 martie, Ziua Națională. În România, vor fi organizate ceremonii în mai multe localități, iar la consulatele generale din Miercurea Ciuc și Cluj vor avea loc recepții oficiale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite