Zilele Culturale Sătmărene din acest an costă 10 miliarde lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local şi cel Judeţean au stabilit bugetul şi o mare parte din programele Zilelor Culturale Sătmărene. Comparativ cu anii trecuţi, cele două-trei zile ale oraşului s-au transformat într-o serie de evenimente, valoarea cărora se ridică la 10 miliarde lei.

Dacă până acum 2-3 ani zilele oraşului s-au desfăşurat în perioada 12-13-14 mai, noul obicei acoperă programele culturale din mai până la sfârşitul lunii decembrie.
    Din 7 mai până în 31 decembrie inclusiv, la Satu Mare se vor desfăşura o serie de manifestaţii culturale, de la concerte şi teatru, până la festivaluri şi expoziţii. Primul eveniment din seria „Zilele culturale Sătmărene” se desfăşoară în perioada 7-10 mai şi se intitulează „Zilele Culturale Germane Sătmărene”, urmată de cea de-a doua ediţie a Hunting-vânătoare englezească cu copoi, apoi de Festivalul Multicultural Internaţional „Fără bariere” în perioada 14-23 mai şi multe alte evenimente culturale. Cele mai însemnate manifestaţii vor fi aniversarea a 10 ani de la încheierea parteneriatului cu oraşul înfrăţit Nyiregyhaza, respectiv 40 de ani de la încheierea parteneriatului cu oraşul Zutphen din Olanda şi nu în ultimul rând Zilele Oraşului Satu Mare.

image

    Primarul Iuliu Ilyes spune că, contrar crizei economice continue pe care o trăim, e un lucru pozitiv ca în Satu Mare să se desfăşoare astfel de evenimente, deoarece oferă sătmărenilor un mod plăcut de a petrece timpul liber. În plus, aceştia nu sunt nevoiţi să cheltuie zeci de milioane pentru vacanţe.
    „Peste tot în ţară presa mediatizează reducerea numărului de evenimente culturale învinuind criza financiară. Dacă stăm să ne gândim, tocmai datorită acestei crize foarte mulţi oameni nu îşi permit vacanţe şi călătorii, astfel încât noi dorim să le oferim acestor persoane o serie de evenimente culturale la care să participe gratuit, sau la costuri foarte mici”, spune primarul Ilyes.
    Costurile acestor manifestaţii se ridică la 10 miliarde lei, o sumă care acoperă toate evenimentele înscrise în program. Citiţi AICI programul complet al Zilelor Culturale Sătmărene.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite