Satu Mare: Regal concertistic de „Zilele Şcolii de Artă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titus Flueraş, românul care a cântat în orchestra You Tube, va concerta marţi la Satu Mare.Titus Flueraş şi Constantin Andrei, care compun „Duo Melos“, sunt invitaţi speciali la cea de-a zecea ediţie a „Zilelor Şcolii de Artă“.


Ce-a de-a zecea ediţie a evenimetului anual „Zilele Şcolii de Artă“ din Satu Mare, programat în perioada 16- 21 noiembrie, se anunţă a fi cu adevărat special. Începând de luni, timp de şase zile, sătmărenii vor avea parte o serie de concerte expoziţii şi evenimente de excepţie, la finalul cărora va avea loc şi cea de-a treia ediţie a Festivalului concurs de muzică uşoară, „Muzica inimii mele“.

„Duo Melos“, marţi la Poesis

Organizatorii vor aduce în faţa sătmărenilor, în cadrul spectacolelor cu intrare liberă ce vor avea loc în mai multe locuri din oraş, cei mai talentaţi elevi -muzicieni din oraş, dar şi invitaţi de marcă.
O premieră în acest an o reprezintă prezenţa elevilor Şcolii de Arte „Rákóczi Ferenc“ din Ungaria, pentru o expoziţie comună de artă plastică şi fotografică, ce va fi vernisată luni la Filarmonica „Dinu Lipatti“, începând cu  ora 17.00. Tot atunci va avea loc şi deschiderea oficială a „Zilelor Şcolii de Artă“ Satu Mare. „Fiind la cea de-a zecea ediţie şi invitaţii, dar şi evenimentele pregătite sunt pe măsură. Tocmai de aceea ne-am dorit să îi avem ca invitaţi speciali pe reputaţii muzicieni universitari Titus Flueraş şi Constantin Andrei, cei care formează „Duo Melos“,  într-un recital cameral de vioară şi chitară ce va avea loc marţi la Centrul Multicultural Poesis la ora 17.00 “, spune Mircea Deac directorul Şcolii de Arte.
Titus Flueraş este singurul român care a cântat în orhestra You Tube. Seria evenimentelor de săptămâna viitoare continuă miercuri la Centrul de Creaţie, cu un spectacol de folclor, programat la ora 17.00.

Maraton“ la Filarmonică

Joi este rândul pieselor muzicale de mare popularitate, pe care le vor interpreta tinerii muzicieni la sediul Şcolii de Arte începând cu ora 17.00.  Muzica clasică îşi intră în drepturi vineri, la Muzeul de Artă Satu Mare. Cei mai talentaţi tineri muzicieni din oraş vor concura sâmbătă pe scena Filarmonicii „Dinu Lipatti“, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festival - concurs inter-liceal de muzică uşoară „Muzica inimii mele“. 
„În concurs  sunt înscrise şapte formaţii şi 25 de solişti. Nu va fi o sarcină prea uşoară pentru juriu, întrucât anul acesta participă elevi foarte talentaţi, tineri muzicieni care au deja la activ premii“, mai spune spune Deac.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite