Zile libere doar pe hârtie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele libere ale medicilor de pe ambulanţă ar însemna pierderea de vieţi omeneşti. Concediu obligat fără plată al medicilor nu va putea fi respectat de personalul de la Serviciu Judeţean de Ambulanţă Satu Mare

Zilele libere fără plată date de Guvern  obligă medicii sătmăreni de pe ambulanţă să fie trecuţi absenţi, însă doar pe liste, în realitate ei fiind nevoiţi să muncească din cauza deficitului mare de personal. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean (SJA) de Ambulanţă Satu Mare spune că nici până în martie nu vor reuşi să meargă toţi medicii şi asistenţii în aceste zile libere. „Încercăm să le facem programare, însă din cauza deficitului mare de personal, ei vor fi nevoiţi să vină la muncă, cu toate că vor apărea pe liste ca fiind în concediu. În condiţiile actuale este groaznic, iar dacă ar trebui să meargă şi în concediu, nu ştiu cum vne vom descurca“, a declarat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al SJA.

Muncă în folosul comunităţii

SJA Satu Mare are în prezent 8 medici, care lucrează în ture de câte 12cu 24 sau 12 cu 48 de ore. „Ar mai fi nevoie ce cel puţin doi medici pe tură la Satu Mare. La substaţiile din Negreşti Oaş, Carei şi Tăşnad nu avem niciun medic. Se întâmplă de multe ori să fim solicitaţi în judeţ şi să rămână municipiul fără medic“, a declarat Mihaela Pop, purtător de cuvânt al SJA Satu Mare. Nu au fost puţine cazurile un singur medic de pe ambulanţă asigura urgenţele pentrl 115.000 de locuitori. Lucian Tarţa este unul dintre medicii care s-a obişnuit deja cu munca voluntară. „Nu ar fi pentru prima dată când muncesc pe gratis. Dacă aceasta este situaţia, ne vom conforma“, a spus Lucian Tarţa.

Medicii şi politiştii – trimişi în concediu

La nivelul Spitalului Judeţean Satu Mare circulă deja o listă cu programări. Medicii, vor fi liberi trei zile în noiembrie, respectiv patru în decembrie. „Nu va fi afectată activitatea medicală, ei fiind obligaţi la zile libere fără plată prin rotaţie“, a spus Constantin Demian, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.
În ceea ce priveşte poliţiştii, activitatea lor va fi grav afectată. Şeful Poliţiei Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, dc. Ioan Liviu Tăut, a spus că prin trimiterea forţată a poliţiştilor în concediu, activitatea va fi afectată, în condiţiile în care, deficitul de personal este de 20%. „Avem posturi de poliţie cu un singur om, celălalt fiind pleacat la specilizare. Numai când se va întoarce, agentul respectiv va fi liber. Cu siguranţă, activitatea va fi mult afectată“, a declarat Ioan Liviu Tăut.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite