Zile de Primăvară la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţisoarele vor fi împărţite în trei centre de îngrijire din oraş
Mărţisoarele vor fi împărţite în trei centre de îngrijire din oraş

Serviciul Public de Asistenţă Socială „SPAS“ desfăşoară în aceste zile a treia ediţie a proiectului „Zile de Primăvară la Satu Mare“ în care sunt cuprinse mai multe activităţi dedicate primăverii şi care se vor încheia pe data de 3 martie.

Aproximativ 720 de sătmăreni din cadrul centrelor de îngrijire „Şansa“, „Sfântul Iacob“ şi „Speranţa“ vor beneficia de pe urma acestor activităţi.

„Tradiţia mărţişorului este o moştenire de la strămoşii noştrii romani. Cuvântul "mărţisor" are origini latine şi este numele popular al lunii martie. Acest străvechi obicei al primăverii este specific poporului român şi îşi are originea în credinţele şi practicile agrare“, a declarat Adrian Bălaj, purtătorul de cuvânt al SPAS.  Primul cărturar român care a scris despre mărţişor a fost Iordache Golescu în "Condica limbii române", lucrare rămasă în manuscris la Academia Română şi cercetată de Cornelia Călin în studiul "Contribuţia“.

În data de 26.02.2010, specialiştii de la SPAS împreună cu un grup de copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi de la Liceul Teologic Ortodox Român „Nicolae Steinhardt” vor dărui membrilor Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor mărţişoare, persoanelor vârstnice instituţionalizate la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Satu Mare, beneficiarilor Centrului de Zi „Sfântul Iacob” şi Centrul „Speranţa” . Astfel acest simbol al primăverii va reuşi pentru moment să topească gheaţa din sufletele obosite de ani şi probleme. O rază din soarele de primăvară va apropia colaborarea între SPAS şi membrii comunităţii locale.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite