Zeci de sătmăreni au stins ţigara pentru o ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Crucea Roşie Satu Mare a marcat azi „Ziua Mondială fără Tutun”. Cu această ocazie, timp de două ore, 10 voluntari au împărţit ciocolată în schimbul unei ţigări în centrul oraşului.

Astăzi are loc Ziua Mondială fără tutun, iar cu această ocazie, tinerii voluntari de la Crucea Roşie din Satu Mare, au ieşit pe stradă pentru a convigne sătmărenii să lase ţigara la o parte, cel puţin în această zi. Astfel, de la ora 12.00 la 16.00, tinerii au montat un stand pe  Aleea Corneliu Coposu şi au abordat zeci de oameni pentru a le face diferite demosntraţii privind efectele dăunătoare ale tutunului.

image

Timp de două ore peste 30 de persoane au dat notă invitaţiei tinerilor şi au stins ţigara sau au „donat” o ţigară din pachet în sicriul simbolic realizat de tineri.
„Majoritatea oamenilor abordaţi au reacţionat pozitiv, însă am primit şi refuzuri”, spune Vlad Haiduc, liderul tinerilor voluntari.

image

Cei care au dat ţigara la o parte în această zi, au primit câte un mic cadou din partea volutnarilor, o ciocolată sau bomboană, simbolizând astfel că viaţa poate fi mai dulce decât o ţigară.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite