Zeci de mii de şomeri invizibili - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

Aproximativ 35.000 de sătmareni activi nu se regăsesc nici în evidenţele ITM şi nici în ale AJOFM, ceea ce face ca rata reală a şomajului să fie mult mai mare, scrie Gazeta de Nord-Vest de astăzi, iar un pom din Bistriţa se vinde la 50 – 70 lei, iar unul din străinătate la 400 lei bucata, titrează Informaţia Zilei.

    Criza nu doar că a facut ravagii în judeţul Satu Mare, dar a scos la iveală şi o altă problemă: cea a şomerilor invizibili. În judeţul Satu Mare, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, rata şomajului a ajuns în decembrie la 6% din populaţia activă, ceea ce îinseamnă că procentajul populaţiei active care munceşte este de 94%. Aproximativ 35.000 de sătmăreni activi nu se regăsesc nici în evidenţele ITM şi nici în ale AJOFM, ceea ce face ca rata reală a şomajului să fie mult mai mare, scrie Gazeta de Nord-Vest de astăzi,

Brazii din România bat la preţ brazii din Danemarca, tirtrează Informaţia Zilei de astăzi
Un pom din Bistriţa se vinde la 50 – 70 lei, iar unul din străinătate la 400 lei bucata. În pieţele din municipiul Satu Mare, forfota care precede sărbătorile de iarnă a început săptămâna aceasta să crească. Sătmărenii se grăbesc să îşi facă aprovizionarea cu legume şi fructe proaspete necesare pentru prepararea mesei festive de Crăciun. În timp ce unii caută legume, alţii se învârt după brazi, bomboane salon sau beteală şi decoraţiuni de brad. În Piaţa de alimente nr. 1 din Satu Mare, marţi dimineaţă, în ciuda frigului, o mulţime de sătmăreni căutau cu mare spor brăduţul dorit. Forfota este cu atât mai mare cu cât foarte mulţi sătmăreni îşi cumpără cele necesare tăierii porcului şi preparării produselor tradiţionale din carnea de porc, titrează Informaţia Zilei.



        

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite