„Xena de la Pașapoarte”, iertată de DGP printr-un plic marcat „SECRET”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul șef Simona Babici, șefa Serviciului Public Comunitar de Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Satu Mare, a ieșit fără pată din controlul efectuat la jumătatea lunii trecute de Corpul de Control al Direcției Generale de Pașapoarte. 

Surse oficiale din Instituția Prefectului afirmă că rezultatele controlului, transmise reprezentantului Guvernului în teritoriu  într-un plic marcat „SECRET” nu au scos la iveală niciun abuz al Simonei Babici. Potrivit informațiilor pe care le deținem, doi angajați ai serviciului sătmărean condus de Babici, poreclită „Xena” de angajați, au fost sancționați cu „avertisment” în urma controlului, însă Babici a scăpat de sancțiuni. Într-o anchetă publicată în ADS Satu Mare, cu titlul „Xena, prințesa războinică de la Pașapoarte”, reporterii Adevărul au scos la iveală o serie amplă de nereguli care au plutit de-a lungul anilor asupra comisarului șef Simona Babici, cercetată pentru furt, sancționată pentru că-și punea o subalternă să-i facă pedichiura în birou, cu 5% din salariu și devenită în mod suspect, cu aviz medical rezolvat la Bucureești, șefă a SPCEEPS.

Citește aici materialul „Xena, prințesa războinică de la Pașapoarte”, publicat de ADS  

Prefectul Radu Giurcă a declarat în exclusivitate pentru Adevărul că nu va lua nicio măsură împotriva șefei de la Pașapoarte, în pofida suspiciunilor care planează asupra comisarului șef. „La nivel de Instituția Prefectului nu se va lua nicio măsură împotriva Simonei Babici întrucât controalele nu au semnalat nereguli” a declarat Giurcă.

Cine este chestorul Sime

De altfel, toate controalele efectuate în ultimii ani de reprezentanții Direcției Generale de Pașapoarte la Satu Mare au rămas fără rezultat. Surse din cadrul Serviciului de Pașapoarte, confirmate de surse din Instituția Prefectului, afirmă că Simona Babici beneficiază de protecția chestorului Aurel Vasile Sime, directorul Direcției Generale de Pașapoarte. Chestorul Vasile Sime a fost șef al Serviciului de Pașapoarte Oradea și a fost promovat pe linie ministerială până în funcția de șef al Direcției Generale de Pașapoarte. Gurile rele spun că acesta a beneficiat din plin de ajutorul soției sale, angajată de 20 de ani la fosta UM 0215, zisã și „doi si-un sfert”, Serviciul de Informații și Protectie Internã al MAI.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite