„Xena” a transformat Serviciul de Pașapoarte în Serviciul „Extraveral”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xena, prinţesa războinică de la paşapoarte
Xena, prinţesa războinică de la paşapoarte

Comisarul șef Simona Babici, poreclită „Xena” de subalterni pentru agresivitatea de care dă dovadă în relațiile de serviciu, este acuzată, prin mai multe petiții depuse la Instituția Prefectului, de lipsă de profesionalism în gestionarea problemelor Serviciului Public Comunitar de Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple Satu Mare.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, angajații serviciului au depus în ultimul an șase petiții în care o reclamă pe Babici, investigate de Corpul de control al  Direcției generale de Pașapoarte în luna iunie, fără niciun rezultat.  Sub protecția anonimatului, unul dintre petiționari a explicat pentru Adevărul motivele pentru care subalternii cer constant schimbarea comisarului șef de la conducerea serviciului: „Lumea este cu nervii la pământ, majoritatea am ajuns să luăm extraveral pentru a face față unei zile de lucru cu ea. Suntem vreo cinci-șase cu care are de-a face în fiecare zi. Abuzurile verbale se țin lanț”. 

Mareș și Ieșanu, preferații chestorului Sime

Pentru a verifica reclamațiile care o vizează pe Simona Babici, chestorul Aurel Sime, directorul general al Direcției Generale de Pașapoarte îi trimite de fiecare dată pe aceiași doi reprezentanți ai DGP. Comisarul şef Mihai Mareş şi inspectorul principal Ştefan Ieşanu, din Corpul de control al DGP, au fost la Satu Mare de patru ori în 2010 și 2011, de la începutul scandalului din dosarul „Inelul”, în care Babici a fost cercetată pentru însușirea bunului găsit, soluționat de magistrați cu neînceperea urmăririi penale.  Niciun control dintre cele patru s-a lăsat cu sancțiuni pentru comisarul-șef sătmărean.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite