Weed-shop-urile sfidează criza-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei sătmărene
Revista presei sătmărene

În Sătmar există nu mai puţin de patru magazine de “droguri legale”, iar sutele de clienţi umplu buzunarele patronilor. Din cele 88 amenzi aplicate duminică, la al doilea tur de scrutin, doar trei reprezintă contravenții la Legea 370/2004 privind alegerea Președintelui, scriu ziarele locale.

În ultimul timp, magazinele care comercializează aşa zisele droguri legale au apărut ca şi ciupercile după ploaie. Dacă la început a fost doar unul singur, în acest moment există nu mai puţin de patru astfel de unităţi de comercializare. Mai mult, internetul este invadat de oferte de acest gen, zeci de magazine virtuale înregistrând vânzări consistente, în condiţiile în care acestea se dezvoltă de la lună la lună. “Cineva care are un magazin virtual a făcut 90.000 de euro într-o singură zi”, ne-a spus angajatul unui magazin de profil din Sătmar, subliniind astfel cererea foarte mare pe piaţa acestor tipuri de produse, scrie Gazeta de Nord Vest.


Sancțiuni privind ordinea și liniștea publică

La Inspectoratul Judeţean de Poliţie partidele politice au depus, duminică 6 decembrie, o sumedenie de reclamații pe care le-au intitulat plângeri ori plângeri penale. Fiecare în parte a fost înregistrată și verificată, cu toate că unele sunt hilare. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Administrației și Internelor, județul Satu Mare este județul cu cele mai multe sancțiuni aplicate în ziua celui de-al doilea tur de scrutin. Sursa citată preciza că în județul nostru au fost aplicate 46 de sancțiuni. Demn de menționat este faptul că doar 3 din cele 46 de sancțiuni au fost aplicate la Legea 370/2004 privind alegerea Președintelui României, iar restul de 43 au fost aplicate la Legea 61/91 privind ordinea și liniștea publică. De asemenea în aceeași zi agenții de circulație constituiți în cele 7 filtre de pe raza județului au aplicat și ei 42 sancțiuni la Ordonanța de Urgență a Guvernului 195, titrează Informaţia Zilei. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite