Satu Mare: Vosganian şi-a lansat romanul „Cartea şoaptelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Vosganian şi-a lansat romanul „Cartea şoaptelor“
Satu Mare: Vosganian şi-a lansat romanul „Cartea şoaptelor“

Lucrarea este însoţită de un album foto auxiliar şi relatează fapte istorice incomode în stilul literar al deţinătorilor premiului Nobel.

Varujan Vosganian, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România şi-a lansat vineri volumul „Cartea Şoaptelor“. Evenimentul s-a desfăşurat la cafeneaua Poesis, în prezenţa oficialităţilor sătmărene. Cartea a fost prezentată de scriitorul George Vulturescu, omul de cultură Laurian Stănchescu şi traducătorul poeziilor sale în limba maghiară, Attila Balazsi, care a făcut o surpriză prin prezenţa sa în prezidiu.

George Vulturescu l-a prezentat pe Vosganian ca fiind un scriitor grijuliu, iar Attila Balazsi a declarat „Simt la fel ca Varujan, rândurile pe care le scrie sunt şi pentru mine“. Despre propria carte, autorul a spus că romanul nu este o carte comodă, aducând la lumină într-un mod artistic, realităţi istorice ca genocidul din 1915 împotriva armenilor sau viaţa locuitorilor Focşaniului în urmă cu mai bine de cinci decenii, lucrarea devenind astfel o confesiune. Lucrarea este însoţită de un album foto auxiliar. Cartea a fost lansată în mai multe judeţe, iar următoarea oprire este la biblioteca „Petru Dulfu“ din Baia Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite