Satu Mare: Volumul „Moby Dick“, căutat de sătmăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Volumul „Moby Dick“, căutat de sătmăreni
Satu Mare: Volumul „Moby Dick“, căutat de sătmăreni

Al 50-lea volum din colecţia s-a vândut azi împreună cu ziarul „Adevărul“

Încă de la primele orele ale dimineţii, sătmărenii şi-au înghesuit la chioşcurile de distribuţie ale ziarelor pentru a intra în posesia celui ce-al 50-lea volum din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, distribuite împreună cu ziarul „Adevărul“. Clienţii fideţi au venit încă de la ora 7.00, pentru a fi siguri că nu ratează volumul „Moby Dick“ de Herman Melville.
Viaţa lui Herman Melville (1819 –1891) este ea însăşi subiect de roman, care, dacă ar fi fost scris de autorul american, ar fi devenit o capodoperă.

Povestea căpitanului de balenieră Ahab, obsedat de găsirea şi uciderea balenei albe, este spusă de singurul supravieţuitor de pe corabia distrusă de imensul cetaceu.

Autorul foloseşte trama romanului pentru a aborda o seamă de teme general umane şi de consideraţii filosofice, politice, sociale. Combinaţia dintre tensiunea acţiunii şi lungile pasaje descriptive a fost criticată la apariţia cărţii în 1851.

Abia după aproape 50 de ani, Herman Melville şi opera lui au fost readuşi în atenţia cititorilor. Publicul larg i-a acordat atenţia cuvenită unui mare scriitor abia după Primul Război Mondial.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite