Vitezomanul cu Audi a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii au admis azi recursul formulat de procurorii sătmăreni şi au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a şoferului Vasile Cionca, vinovat de uciderea a două persoane, care se plimbau liniştite, duminică după-amiaza pe trotuar.

„Vasile Cionca a fost arestat preventiv pentru 29 de zile şi este cercetat pentru ucidere din culpă“, a spus judecătorul Remus Nemeş, purtătorul  de cuvânt al Tribunalului Satu Mare.


În expunerea de motive, procurorii au evidenţiat faptul că tânărul reprezintă un adevărat pericol. „Este un pericol concret pentru ordinea publică. Acest tânăr nu a mai condus de doi ani de zile, viteza pe care a avut-o este de nedescris, ea urmând a fi stabilită cu exactitate în urma expertizelor tehnice şi criminaliste existente“, a spus Ana Rusu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.  Acesta a mai precizat că măsura trebuia luată pentru a restabili de către organelele de judecată  sentimentul de apărare a cetăţeanului.

S-a prezentat la Tribunal cu părinţii


Vasile Cionca de 24 de ani a fost reţinut duminică noaptea pentru 24 de ore, fiind propus mai apoi judecătorilor pentru măsura de arest preventiv. Aceştia au considerat luni că tânărul poate fi cercetat în libertate, însă ieri recursul procurorilor a fost acceptat. Tânărul s-a prezentat la Tribunal cu părinţii, iar după câteva ore de audieri a fost arestat. Pentru fapta sa riscă între 2 şi 7 ani de închisoare. „Este cercetat pentru ucidere din culpă în formă agravantă pentru că au murit doi oameni. El riscă între 2 şi 7 ani de închisoare, pedeapsă care se poate prelungi cu încă trei ani“, a spus prim-procurorul Ana Rusu.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite