Viorela Popescu este stăpâna ringului de box

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorela este un nume care promite în pugilism
Viorela este un nume care promite în pugilism

Viorela este un nume care promite în pugilism, după ce anul acesta a ieşit vicecampioană naţională şi a câştigat multe alte competiţii. Deşi practică un sport care nu se prea potriveşte sexului slab, Viorela vrea să demonstreze contrariul şi este de părere că şi boxul feminin poate să fie la fel de spectaculos ca şi cel practicat de băbaţi.


„Eu sunt o fire mai băieţoasă şi nu au fost puţine momentele când băieţii ieşeau destul de şifonaţi dintr-o confruntare cu mine“, afirmă sportiva. Viorela a început boxul la 14 ani la clubul Sab Gomez din Carei, unde l-a avut antrenor pe Gheorghe Sabău.
„S-a făcut o preselecţie la şcoala gimnazială unde învăţam, eu fiind singura fată din clasă care am dorit să fac box“, rememorează tânăra. La clubul din Carei a boxat doi ani, după care a venit la Satu Mare şi datorită faptului că dorea să urmeze un liceu cu program sportiv.
„Am venit la Satu Mare datorită faptului că aici, la Liceul cu Program Sportiv, este şi secţie de box, plus că pe actualul meu maestru şi profesor l-am cunoscut mai demult şi ştiam că este un antrenor şi un dascăl foarte bun“, a spus Viorela. De anul trecut, sportiva este legitimată la clubul CS Unio Satu Mare, iar primul ei concurs serios i-a adus şi cel mai important succes din carieră de până acum.

A luat argintul la Câmpulung Muscel

Astfel, anul acesta, pe 29 martie, la Câmpulung Muscel, Viorela a reuşit să obţină medalia de argint la Campionatul Naţional de tineret, o performanţă care au propulsat-o în atenţia oficialilor din federaţie. „A fost o competiţie foarte strânsă şi, din păcate, am pierdut la mare luptă în faţa unei fete din Târgu Jiu, însă au avut şi arbitrii partea lor de contribuţie. În orice caz, faptul că la prima mea participare la o competiţie de anvergură am reuşit să obţin titlul de vicecampionă naţională a însemnat foarte mult pentru mine şi mi-a dat un imbold sporit pentru competiţiile viitoare“, susţine tânăra.

Pugilista a participat şi la câteva concursuri de pregătire şi la ale competiţii cu rezultate foarte bune. Anul trecut a fost prezentă la Baia Mare, unde s-a desfăşurat Memorialul „Angelo Sârbovan“. Aici a reuşit să câştige locul I. „Am boxat la 51 de kilograme şi am reuşit să mă impun în faţa altor şase sportive“, a spus Viorela. Performanţa din 2008 a repetat-o şi în acest an, câştigând competiţia.
„Am respectat întocmai indicaţiile venite din colţ de la maestrul Şandor, aşa că am reuşit să mă impun fără absolut nicio problemă“, mai spune tânăra. Este conştientă că doar cu multă muncă şi seriozitate poate să ajungă la performanţe notabile şi, în consecinţă, se pregăteşte foarte serios şi trage tare la antrenamente, mai ales că urmează să participe la două competiţii importante, Campionatul Naţional şi Cupa României.

Întrebări şi răspunsuri


Care este visul tău cel mai mare ca sportivă?
V.P.: Îmi doresc să progresez cât mai mult şi să aduc rezultate cât mai bune la club, iar cel mai mare vis al meu este să particip la Jocurile Olimpice, unde boxul feminin va fi în premieră prezent în 2012.
Ce doreşti să-ţi aducă Moşul?
V.P.: În primul rând aş dori să o aducă pe mami acasă, ea fiind plecată la muncă în Italia. Mi-aş mai dori să-mi aducă rezultate bune în competiţiile care urmează şi, dacă mai are loc liber în desagă, nu m-aş supăra dacă mi-ar aduce şi o pereche de mănuşi de box de firmă.
Ce-i place
Îi place sportul în general şi, în special, să joace fotbal cu băieţii de la club. Îi place să asculte muzică, indiferent de genuri, şi să iasă cu prietenii în oraş în timpul liber.
Ce nu-i place
Nu-i place să fie deranjată în timpul antrenamentelor, după cum nu-i plac persoanele indolente şi cei care nu-şi respectă cuvântul dat.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite