Violenţa din şcoli, scăpată de sub control – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cele mai importante titluri din ziarele locale
Cele mai importante titluri din ziarele locale

Potrivit unui studiu, 71% din elevi manifestă forme de agresivitate verbală, iar 45% sunt agresivi fizic cu cei din jur, titrează Gazeta de Nord Vest iar Femeile din Racşa încă mai spală rufele la vâltoare –scrie Informaţia Zilei.

Violenţa în şcolile din Sătmar este un element nelipsit, care a luat o amploare fără precedent, după cum releva un studiu al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare. Autorii studiului consideră că frecvenţa actelor agresive manifestate zilnic sau aproape zilnic este îngrijorătoare. De asemenea, un procent relevant din subiecţii chestionaţi prezintă agresivitate crescută. Mai mult, “actele de agresivitate,în special cea fizică, perturbă relaţionarea elevilor cu persoanele din jur, atât cu adulţii, cât şi cu cei din cercul de prieteni”, se arată în concluziile studiului. Totuţi, proliferarea violenţei în mediul şcolar nu este un factor de noutate, aceasta tendinţă crescatoare fiind una arhicunoscută. Pe de altă parte, cu adevarat îngrijorator este faptul că autorităţile nu au reuşit să facă faţă creşterii violenţei în şcoli. Mai multe, în Gazeta de Nord Vest.

Femeile din Racşa încă mai spală rufele la vâltoare

În satul Racşa, comuna Oraşu Nou, femeile spală şi acum rufele la fel cum o făceau şi în urmă cu 100 de ani. Adică la vâltoare.
Aceasta se află în centrul aşezării şi este amenajată pe cursul pârâului care împarte Racşa în două. Vâltoarea înseamnă de fapt un fel de coş, confecţionat din bucăţi de lemn, prin care apa pârâului trece în viteză, nestingherită. Mai multe date, în Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite