Vile la preţ de Monte Carlo - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

Câţiva sătmăreni încearcă să-şi vândă vilele la preţuri exorbitante, ce rivalizează cu cele practicate în luxoasa staţiune de pe ţărmul Mediteranei, titrează Gazeta de Nord -Vest, iar Informaţia Zilei scrie despre mai multe clase și chiar școli din comunele județului ce se desființează ca urmare a natalității în scădere.

      În vreme ce puterea de cumpărare a sătmărenilor este din ce în ce mai scăzută, proprietarii de vile ţin cu dinţii de preţuri. În prezent, în Satu Mare se găsesc vile scoase la vânzare la un preţ de aproximativ un milion de euro. Preţurile pe care le cer proprietarii acestor vile rivalizează cu cele practicate în celebra staţiune Monte Carlo, situată pe Coasta de Azur. Întrucât în judeţul nostru există foarte puţini oameni de afaceri care deţin asemenea sume importante de bani, nici nu e de mirare ca aceste vile se tranzacţionează foarte rar. Iar actuala criza economică a diminuat şi mai mult şansele unor asemenea tranzacţii, în condiţiile în care nici casele, apartamentele şi garsonierile nu mai au căutare, titrează Gazeta de Nord Vest.

Mai multe clase și chiar școli din comunele județului se desființează ca urmare a natalității în scădere, scrie Informaţia Zilei.

Îmbătrânirea populației are urmări multiple. Cele mai mari efecte în domeniul învățământului se resimt în comunitățile mixte, acolo unde locuiesc cel puțin trei etnii. De mai mulți ani, așa cum a subliniat primarul Mellau, au fost suspendate cursurile în satul Urziceni Pădure. Restrângerea activității din învățământ este evidentă și în centrul de comună. Asta ca urmare a faptului că în acest an au fost înregistrate 7 nașteri. Cum școala din Urziceni are limba de predare maghiară, copiii născuți în familiile de români, dar și de germani, urmează cursurile unor școli din Carei. Motivele nu necesită să fie explicitate. Spre exemplu, din satul Urziceni Pădure, de mai mulți ani 8 copii fac naveta la Carei pentru a învăța în limba română. În aceste condiții este greu de spus când se va închide școala din comună, dar nu este prea mult timp de așteptat. Poate că în 4-5 ani va mai exista la Urziceni doar ciclul primar cu clase simultane. Ciclul gimnazial se va desființa din lipsă de elevi. Nu pot fi menținute clase cu 4-5 elevi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite