Viaţa sătmărenilor se îndulceşte nemţeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de persoane vor fi angajate până la sfârşitul anului la fabrica nemţească de ciocolată. Cei 15 angajaţi din Odoreu au început săptămâna aceasta producţia şi asigură deja 80 % din necesarul de ciocolată al fabricii din Germania.

Peste 100 de persoane din Satu Mare vor fi angajate până la sfârşitul acestui an la singura fabrică de ciocolată nemţească din România. Cei 15 muncitori selectaţi până acum produc,din această săptămână, ciocolată expandată pentru firma mamă din Germania. Investiţia pentru deschiderea fabricii din Odoreu, de peste 4,5 milioane de euro, este cea mai mare din ultimii doi ani din judeţul Satu Mare. Fabrica aparţine omului de afaceri german Walter Mueller, unic acţionar şi deţinător a unui număr de opt fabrici în întreaga lume. „Intenţia lui este să alimenteze cu ciocolată toată Europa de Est. Din acest motiv avem nevoie de forţă de muncă. În momentul de faţă, 15 oameni muncesc zilnic pentru a asigura 80% din necesarul de ciocolată al fabricii mamă din Germania“, a declarat Camil Burian, administratorul fabricii din Odoreu.

Ciocolata a scăpat-o de şomaj

Una dintre persoanele proaspăt angajate este Melinda Pastor, şomeră până luna trecută. „Mă bucur că m-am putut angaja la această fabrică. Locuiesc aici în comună, iar transportul nu este o problemă. Ciocolata a devenit o sursă de venit pentru familia mea“, a declarat Melinda Pastor.
Munca nu este tocmai uşoară. Cei 15 angajaţi au fost aleşi în urma unei selecţii severe, făcute în Germania. „Cv-urile au fost trimise acolo. Trebuie să avem oameni pe care să ne putem baza“, a mai spus Camil Burian.

Ciocolată din cereale expandate

Produsul de bază al fabricii este pufarinul cu ciocolată, realizat din grâu integral. Ciocolata poartă marca WAWI, produs cunoscut şi recunoscut în toată Europa pentru calitatea lui.  Din această săptămână, la Odoreu a fost deschis şi un magazin, de unde împătimiţii îşi pot cumpăra ciocolată. Pe lângă produsul de bază, sătmărenii pot alege şi trufele de ciocolată, în diferite sortimente cu lapte, capucino sau alune. „Vrem să punem accent mare pe specialităţiile care vor putea fi cumpărate din incinta shop-ului“, a mai spus Camil Burian.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite