Viaţa în turn – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista Presei
Revista Presei

Ziarele locale de azi scriu despre cele peste 100 de familii din blocurile turn din municipiul Satu Mare care urcă până la etajul opt pe scări şi despre activitatea pensionarilor de a supraveghea acţiunea “marea plombare”, demarată ieri pe una dintre cele mai importante artere.

 Sunt blocuri construite înainte de anul 1989 şi date în folosinţă la începutul anilor ‘90. Montarea lifturilor nu a mai fost făcută, deşi era prevazută în proiect. Motivul: Revoluţia din decembrie 1989 le-a lăsat nefinalizate. În această situaţie sunt sute de familii care locuiesc în patru astfel de blocuri turn situate în municipiul Satu Mare. De circa 20 de ani, locatarii urcă zilnic până la etajul opt pe scări deoarece nu-şi permit să plătească 22.000 de euro, costul celui mai ieftin lift. Bani pe care trebuie să-i scoată din buzunarul propriu, deşi blocurile în care s-au mutat în anii 90 ar fi trebuit să fie dotate cu lifturi din construcţie, scrie Gazeta de Nord Vest.

Pensionarii supraveghează lucrările de reparaţie a străzilor

Joi, la primele ore ale zilei, am fost sesizaţi că pe strada Golescu a început plombarea gropilor. Cei ce ne-au contactat ne-au mai spus că vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP), György Gavril, împreună cu alţi doi membri ai AJP se află la faţa locului.
La câteva minute, în zonă a sosit şi preşedintele asociaţiei, Mircea Marian, care a stat de vorbă cu reprezentanţii firmei privind activitatea de supraveghere pe care o vor desfăşura cei 30 de ingineri care s-au înscris pe liste pentru a deveni supraveghetori voluntari ai lucrărilor. Cu aceştia urmează ca Primăria Satu Mare să încheie contracte individuale, să îi doteze cu legitimaţii şi insigne cu înscrisul “VOLUNTAR”. La câteva minute a venit să asiste la demararea lucrărilor şi directorul oraşului, Ioan Litan, scrie Informaţia Zilei.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite