Vezi cine se bate pentru Primăria Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Iuliu Ilyes, candidatul UDMR la Pimăria Satu Mare
Iuliu Ilyes, candidatul UDMR la Pimăria Satu Mare

Duminică, 10 iunie 2012, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate. Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală.

Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi, este rândul judeţului Satu Mare, unde cea mai importantă confruntare va fi cea pentru funcţia de primar al municipiului Satu Mare, oraş cu 96.000 de locuitori. Bugetul alocat pentru alegerile locale din iunie este de 700.000 lei.

Iuliu Ilyes (UDMR). Inginer, 55 de ani. Actualul primar al municipiului Satu Mare. Între anii 1992 şi 1996 a fost membru înConsiliului local Satu Mare, iar din 1996 şi până în 2004 a ocupat funcţia de viceprimar. Din 2004 şi până în prezent deţine funcţia de primar al municipiului Satu Mare, candidând şi acum pentru un nou mandat. De numele lui se leagă o investiţie controversată, Pasajul Corneliu Coposu, cunoscut de toţi sătmărenii drept „Groapa lui Ilyes". Investiţia s-a ridicat în 2008 la 1,5 milioane de euro. De asemenea, Satu Mare este renumit pentru „calitatea" drumurilor.

Dorel Coica (USL). Medic primar, 56 de ani. Până în anul 2000 a fost medic la Poliţia de Frontieră Satu Mare, apoi a intrat în sistemul privat. A început cu 700 de pacienţi şi acum coordonează asistenţa medicală pentru 30.000 de sătmăreni. Membru din partea PSD în Consiliul Local din 2008. În acelaşi an a candidat din partea PSD pentru fotoliul de primar, însă a fost „bătut" de candidatul UDMR, Iuliu Ilyes. Acum se luptă, din nou, cu acelaşi adversar, fiind candidatul USL pentru Primărie. Este preşedintele organizaţiei muncipale a PSD Satu Mare.

Nicolae Şuta (PDL). Inginer, 53 de ani. Administrator şi acţionar la SC Tehno Weld SRL. Provine din mediul privat şi a intrat în Partidul Democrat Liberal în 2006, iar din 2011 ocupă funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale. Nu a ocupat nicio funcţie în administraţia locală. Este candidatul PDL pentru funcţia de primar. Printre priorităţile lui se numără atragerea investitorilor străini şi crearea de noi locuri de muncă.

Ceilalţi candidaţi

Niţă Bujor Golea (Partidul Popular Dan Diaconescu). Pensionar, 57 de ani.

Lucian Sergiu Băbăşan (Partidul România Mare). Economist, 31 de ani.

Zazula Bela (Partidul Civic Maghiar). Inginer mecanic, 53 de ani.

Consiliul Judeţean Satu Mare

Csehi Arpad (UDMR). Economist, jurist, 37 de ani. După terminarea facultăţii a intrat în administraţia locală, fiind angajat ca expert al Departamentului de Buget din cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare. În 2008 a devenit preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, iar acum candidează pentru un nou mandat. A reuşit să revitalizeze sistemul sanitar sătmărean, modernizând spitalele din municipiu. Este totodată preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR Satu Mare.

Adrian Ştef (USL). Profesor, 35 de ani. Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Satu Mare. A intrat în viaţa politică ajutat de cumnatul lui, actualul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Din 2008 este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, iar acum candidează pentru postul de preşedinte. De patru ani se află în campanie electorală, acesta fiind omniprezent la toate acţiunile politice, culturale şi artistice. De numele lui se pot lega doar performanţele sportive, fiind expert în arte marţiale.

Ceilalţi candidaţi:

Radu Giurcă (PDL). Inginer, 62 de ani.

Gheorghe Cora (PNŢCD).Inspector de specialitate, 53 de ani.

Denes Tivadar (Partidul Popular Maghiar din Transilvania -PPMT). Expert contabil, 56 de ani.

Mihai Rusu (PP-DD). Inginer, 37 de ani.

Gheorghe Finta (PRM). Constructor, 46 de ani.

Ciprian Bretan (Partidul Naţional Democrat Creştin -PNDC). Economist, 39 de ani.

Hegedus Pal (PCM). Inginer textil, 66 de ani.

Vasile Pop (UNPR). Economist, 52 de ani.

Nelu Sandu Mărcuţ (Partidul Poporului Legea Cojocaru PPLC). Economist, 47 de ani.

Robert Jozesf Utcza (Asociaţia Italienilor din România). Electrician auto. 

Primăria Carei

Eugen Kovacs (UDMR).  Inginer, 55 de ani. Este primarul oraşului Carei, iar acum candidează, tot din partea UDMR, pentru un nou mandat. Din 2008 a făcut lobby pentru construirea centurii de ocolire a Careiului, în 15 martie 2012 semnându-se contractul de începere a lucrărilor.

Ceilalţi candidaţi:

Eva Konglovics (PPMT). Profesor, 44 de ani.

Ioan Grosu (PDL). Ofiţer în rezervă, 61 de ani.

Adrian Bucureştean (USL). Informatician, 33 de ani.

Emeric Mărcuş (PP-DD). Inginer, 57 de ani.

Dan Avârvavei (PNDC). Student, 45 de ani.

Primăria Negreşti Oaş

Aurelia Fedorca (USL)

Economist, 46 de ani. Director la SC ARTIMM General Asig. Broker de Asigurări. A intrat în PSD în anul 1996.În perioada 2004 - 2009 a fost consilier local în Consiliul local Negreşti Oaş. În 2009, pentru câteva luni, a fost numită subprefect. Din anul 2010 este preşedintele organizaţiei PSD Negreşti Oaş.

Ceilalţi canduidaţi:

Vasile Viorel Bud (UNPR). Economist, 43 de ani.

Ioan Ciocan (PP-DD). Economist, 57 de ani.

Cristian Remus Jurge (PDL). Inginer proiectant, 32 de ani.

Mihai Rogojan (PNŢCD). Maistru în construcţii, 62 de ani.

Vasile Nicu Silaghi (PRM). Muncitor necalificat, 49 de ani

Primăria Tăşnad

Andrei Veron (UDMR). Inginer, 56 de ani. În 2008 a fost ales primarul oraşului Tăşnad, iar acum candidează pentru un nou mandat. A reuşit pe perioada celor patru ani să atragă investitori străini în Tăşnad. Printre realizări se numără construirea unei hale de peste 6.000 mp unde se vor produce schimbătoare de căldură cu plăci. Investiţia aparţine unei firme din Danemarca.

Ceilalţi canduidaţi:

Vasile Mitraşca (USL). Economist, 58 de ani.

Ionel Astalîş (PDL). Strungar, 56 de ani.

Carol Gozner (PCM). Profesor, 61 de ani.

Mihail Szabo (PP-DD). Inginer, 57 de ani.

Pop Csaba (UNPR). Inginer, 28 de ani.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Satu Mare despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite