Veterinarii au confiscat peste 5.400 de ouă şi 212 kilograme de carne cu deficienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitari veterinari au confiscat 5.470 de ouă şi 212 kilograme de carne de vită cu deficienţe. Ouăle erau inscripţionate cu un termen mai mare de valabilitate decât cel prevăzut de legistaţia sanitar-veterinară.

„Carnea a fost găsită la o unitate de procesare fără documente şi depozitată necorespunzător. Ouăle le-am ridicat de la un producător care le-a dat termen de valabilitate mai mare de 28 de zile“, a declarat Dumitru Maurer, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Satu Mare. În cadrul controalelor efectuate în ultima săptămână, inspectorii sanitari veterinari au dat şapte amenzi în valoare de 5.000 de lei. 

Controalele au fost efectuate în depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine şcolare, grădiniţe, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte, ferme păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei, Circumscripţii  Sanitare  Veterinare  de  Asistenţă  şi  Circumscripţii  Sanitare  Veterinare pentru  Controlul  Alimentelor.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite