Vekony Zsolt-Fondatorul primei trupe de umor din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondatorul primei trupe de umor din Satu Mare
Fondatorul primei trupe de umor din Satu Mare

Zsolt a început să impresarieze trupe de dans şi muzică şi a ajuns pe scenă, în propria trupă de stand-up comedy. Fire întreprinzătoate şi deschisă către nou, Zsolt a fost mereu fascinat de lumea mirifică a showbiz-ului.

De la 18 ani a început să impresarieze trupe mai mici de dans şi de muzică. „Prima mea experienţă cu impresariatul am avut-o cu o trupă de break-dance. Faptul că mă descurcam în branşă a ajuns la urechile altor trupe de dans şi muzică, astfel că am ajuns să mă ocup de destinul altor 7 grupuri“,explică tânărul. Cu trupa de break-dance B.Element a ajuns până la, deja celebrul, Festival Peninsula, unde prestaţia lor a fost foarte apreciată de publicul spectator.

Prima trupă de stand-up comedy
Zsolt a fost mereu încântat de stand-up comedy, aşa că a pus pe picioare o astfel de trupă şi la Satu Mare. „Trupa se numeşte “Sztend Ap Lajt”, este formată din patru membri şi a luat fiinţă în octombrie 2008, când am susţinut şi primul spectacol. De atunci am prezentat 15 show-uri prin diferite cluburi din oraş, ultimele două desfăşurându-se cu casa închisă“, povesteşte Zsolt.
Sătmăreanul susţine că publicul lor este format din persoane de la 16 la 60 de ani şi că se axează pe situaţii comico-tragice, în care umorul autocritic este preponderent. „Din afară totul pare pregătit şi aşa este, însă până la un anumit nivel. Stand-up înseamnă să ai material pregătit de acasă, dar asta nu exclude improvizaţia. Aceasta apare atunci când te simţi destul de bine cu o glumă şi o arunci publicului, ca pe o minge, să vezi dacă intră în joc. Sunt momente în care vrei să dialoghezi cu publicul, iar în funcţie de răspunsul celor din sală, tu trebuie să reacţionezi rapid şi să fii amuzant“, explică Zsolt.

În prezent, membrii trupei se pregătesc pentru un mare concurs de stand-up comedy a cărui finală se va desfăşura pe 7 aprilie la Cluj. „Până atunci trebuie să trecem de o preselecţie, însă sperăm să ajungem în finală, deoarece acolo ne vom putea demonstra valoarea în faţa unui juriu avizat“, speră tânărul. În viitor, Zsolt va avea propria emisiune la o televiziune şi un radio local.

Ce-i place
Îi place foarte mult ca timpul liber să şi-l petreacă împreună cu prietena lui. Îi place să urmărească filme documentare la diferite televiziuni de profil. „Chiar eu am o colecţie de peste 450 de filme documentare pe care le urmăresc cu mare pasiune“, dezvăluie Zsolt.

Ce nu-i place
Nu-i place neseriozitatea, obrăznicia şi făţărnicia oamenilor.Nu-i place că tot mai mulţi oameni, din cauza problemelor economico- sociale, au uitat să mai râdă.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce părere ai despre „umorul comercial”?
V.Z - Umorul acesta nu este făcut decât la televizor şi, din păcate, la noi este foarte prost făcut. Orice ţară are canale publice de televiziune, unde totul trebuie să fie safe, în special umorul. Mie personal nu-mi place genul ăsta de umor, dar sunt convins că se poate face mai bine decât la noi.
Ai avut vreun moment mai delicat pe scenă?
V.Z – Sigur că da, au fost şi din acestea. De pildă, un spectator m-a pus oarecum în dificulate, în sensul că eu am început o glumă, care credeam că e în premieră, însă el a continuat-o, primind apaluze la scenă deschisă, inclusiv din partea mea.

Profil

Născut: 4 iunie 1984, Satu Mare
Studii: Liceul IPA Satu Mare
Familie: necăsătorit


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite