Vasko Svyatoslav - A venit la Satu Mare pentru o viaţă mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasko Svyatoslav este un tânăr ucrainean născut în oraşul Rovno Locuieşte în Satu Mare de la vârsta de 2 ani, iar acum e translator.

La  numai 19 ani,  este deja translator autorizat. Svyatoslav s-a născut în Rovno, Ucraina, în 1991, iar la vârsta de numai doi ani, alături de părinţi, s-a mutat în România, la Satu Mare, în speranţa unui trai mai bun. Îi plac oraşul şi ţara, însă merg foarte des în Ucraina în vizită la familie.
„Avem o familie numeroasă, peste 50 de membri, deoarece bunicii mei au mulţi fraţi şi ne-am răspândit în mai multe ţări. Mai am rude prin Cehia, în Rusia, la Moskova, la Kiev, în Ungaria şi Germania, dar şi în America“, spune Vasko.
A început să înveţe limba română de mic copil, iar acum o ştie foarte bine, ca un vorbitor matern, chiar mai bine decât ucraineana, deşi cu păriţii şi în familie o foloseşte mai mult pe cea din urmă.
De mic copil a fost pasionat de diferite activităţi sportive, dar şi culturale. Timp de şase ani a studiat pianul în gimnaziu, la Liceul de Arte „Aurel Popp“, după care s-a transferat la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“, unde a început să facă pasiune pentru limbile străine.
„Am început să învăţ engleză şi franceză din clasele primare, iar din clasa a VII-a şi germană. Îmi place foarte mult să studiez limbile străine, mai mult de atât am ajuns să transform acest hobby într-o meserie“, mai spune tânărul.
De curând, el a obţinut autorizaţii de translator în limba engleză şi ucraineană, iar anul acesta doreşte să-şi dea examen şi pentru limba rusă, respectiv în 2012 pentru limba germană. În paralel el studiază şi limba maghiară.
Vrea să devină avocat
Îmi plac foarte mult limbile străine pentru că pot fi utile în orice meserie, chiar şi în Drept. În cursul anilor, am fost solicitat să fac câteva traduceri pentru diferite firme şi oameni de afaceri ucraineni, iar în urmă cu aproximativ  o lună am fost angajat la o firmă ca traducător.
Anul trecut, după bacalaureat, s-a înscris şi la Facultatea de Drept în Satu Mare, pentru a face carieră în avocatură.
„Am ales să rămân în Satu Mare pentru sunt de părere că oriunde poţi să faci şcoală bună dacă îţi doreşti cu adevărat să înveţi, iar Dreptul l-am ales pentru că îmi doresc să devin avocat. Întotdeauna am fost pasionat de legi, cazuri ale oamenilor, să găsesc soluţii la problemele care de cele mai multe ori sunt complicate. Este o meserie plină de suspans şi deloc monotonă“, spune Svyatoslav.
Dansator de performanţă
Pe lângă abilităţile sale în ceea ce priveşte limbile străine, tânărul a ajuns în şapte ani dansator în grupa semi-profesionistă. A început să practice dansul de societate la vârsta de 7 ani, ajungând să participe la numeroase concursuri de dans şi evenimente culturale unde a dansat în cursul celor şapte ani, timp în care a practicat acest sport. Din dorinţa de a face ceva nou, după mutarea lui de la Liceul de Arte, a părăsit ringul de dans pentru a studia limbile străine.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Ce te pasionează cel mai mult din câte ai făcut ?
V.S.: Sunt un om căruia îi plac schimbările. Am multe activităţi pe care le fac cu plăcere. Îmi plac limbile străine, mi-au plăcut şi dansul, şi muzica, însă sunt pasionat şi de Drept. Pe de altă parte, ador sporturile. Trăiesc pe considerentul că este nevoie de schimbări în viaţă.
ADS: Ai putea numi un sport preferat?
V.S.: Ador sporturile automobilistice. În ultimii doi ani am participat la două evenimente automobilistice de rang internaţional organizate chiar în Satu Mare, însă doar în calitate de spectator, iar anul acesta sper să ajung şi în calitate de concurent. De mic copil m-am visat pilot de curse, iar acum voi încerca să aloc mai mult timp acestui hobby.
Ce-i place:
Vasko spune că adoră maşinile, muzica şi sportul. Ascultă orice gen de muzică, cu excepţia manelelor. Totul depinde de starea de spirit şi de prieteni. Adoră sporturile, este chiar împătimit al auto-motor sportului, dar îi palc fotbalul, paintball, înotul şi baschetul.
Ce nu-i place:
Singurul lucru de care este nemulţumit este situaţia drumurilor din judeţ, fiind pasionat peste măsură de maşini şi condus. În rest, este o persoană pozitivă, care nu se lasă supărat de împrejurări.
PROFIL
Născut: 26 mai 1991, oraşul Rovno, Ucraina
Educaţie: Anul I la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ Arad, filiala Satu Mare
Familie: Singur la părinţi

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite