Satu Mare: Vărul preotului cămătar acuză poliţia de hărţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dănuţ Ardelean susţine că este monitorizat în permanenţă de un echipaj de poliţie. Instutuţia acuzată neagă şi susţine că nu este garda de corp a numănui. Şi preotul Boja infirmă că-l urmăreşte pe vărul său la tot pasul

Citeşte şi

Exclusiv Preot acuzat de cămătărie şi cercetat penal

 Preotul Boja, acuzat din nou de înşelăciune

EXCLUSIV Enoriaşii greco-catolici, lăsaţi fără case de popa din comună

Preotul Ioan Boja trece la ameninţări

Vărul primar al preotului Ioan Boja, acuzat de cămătărie, susţine că este hărţuit de poliţiştii din cadrul Inspectaratului Judeţean de Poliţie Satu Mare. Dănuţ Ardelean spune că este urmărit în permanenţă de o escortă a poliţiei, în urma căreia stă pas cu pas preotul Ioan Boja.
„Nu mai pot să stau liniştit în casă pentru că la  fiecare pas sunt urmărit de poliţie. Se tot plimbă prin Chioncheşti, noaptea la ora 02.00, maşina unui echipaj de poliţie îmi păzeşte casa. Am ajuns un infractor de temut să fiu monitorizat în permanenţă?“, susţine Dănuţ Ardelean.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Ana Lăpuşte Mălăiescu susţine că poliţia nu acordă gardă de corp nimănui. „Poliţia nu face aşa ceva. Faptul că preotul a fost în spatele maşinii de poliţie este sigur o simplă coincidenţă“, spune Ana Mălăiescu. Nici şeful poliţiei Municipale, Adrian Zbona nu a vrut să comenteze. Ba mai mult, a fost chiar iritat să răspundă la întrebarea reporterului „Adevărul de Seară“, precizând că trebuie să închidă pentru că are foarte multe şedinţe programate pentru ziua de azi. „Nu cunosc nimic, trebuie să întrerupt convorbirea pentru că intru în şedinţă“, a declarat Adrian Zbona, şeful Poliţiei Municipale Satu Mare.

Acuzaţii peste acuzaţii

La poliţie a apărut o  nouă plângere legată de dispariţia unei maşini din curtea fostului imobil care i-a aparţinut lui Dănuţ Ardelean. Au fost demontate geamurile şi uşile de pe imobil. Preotul Ioan Boja a şi depus o reclamaţie în acest sens la poliţie, care a demarat deja o anchetă. „Aştept să văd rezultatele anchetei poliţiei. În ceea ce priveşte acuzaţiile de hărţuire şi urmărire, ele nu sunt adevărate“, a spus preotul Ioan Boja.
În acestă dimineaţă, şi Dănuţ Ardelean a depus o nouă plângere la poliţie, împotriva lui Ioan Boja, înregistrată sub numărul de 167369/16.11.2009. „Ştiu că mă acuză că am furat maşina din curte, maşină care este pe numele meu. Să înţeleg că sunt acuzat că mi-am furat propria maşină?“, spune Dănuţ Ardelean. Acesta a mai declarat că a depus cu greu plângerea la poliţie. „Nu au vrut să mi-o ia. Au spus că nu am motive să depun cerere împortiva lui Boja. Sunt hărţuit non-stop şi am mâinile legate. Se pare că preotul este mai presus de lege“, spune Dănuţ Ardelean.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite