Vânătorii sătmăreni împuşcă pe capete câinii ciobanilor-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animalul unui cioban din Călineşti a fost ucis pe podul de peste Tur și în învățământul sătmărean vor fi desființate 566 de posturi, sunt principalele titluri din edițiile de azi a ziarelor locale.

Vânătorii care au umblat zilele trecute în zona comunei Călineşti-Oaş au împuşcat câinele ciobanului Finteuşan Ştefan, care este angajat la stâna unui oier pe nume Petre. Paguba omului nu se poate echivala în bani, pentru că animalul împuşcat era un câine bun şi tânăr care nu sărea la oameni şi mai ales avea grijă de cele 200 de oi ale sale. Nu e pentru prima oară că vânătorii sau braconierii împuşcă câinii ciobanilor, şi nu numai ai lor, în loc să împuşte lupii sau vulpile care fac adesea ravagii printre animalele din gospodăriile oamenilor, scrie Informația Zilei. 

Satu Mare pe locul patru în țară la numărul posturilor ce vor fi desființate
             Profesorii sătmăreni sunt nemulțumiți de decizia Guvernului de a desființa circa 15.000 de posturi, la nivel național, dintre posturile existente în învățământ. Potrivit ordonanței Guvernului, în județul Satu Mare vor fi desființate 566 de posturi, fiind al patrulea județ din țară ca număr de posturi desființate după Buzău -1.100 posturi, Neamț - 600 de posturi și Ilfov - 579 de posturi. Președintele Sindicatului din Învățământul Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Ioan Dragăn, a declarat că este vorba despre 556 de posturi desființate și nu neapărat despre același număr de profesori care vor fi concediați. Liderul de sindicat mai spune că această decizie a fost luată de Guvern fără a se consulta în prealabil cu sindicatele din învățământ, însă a precizat că se aștepta la o astfel de decizie dar nu în forma aceasta, scrie Gazeta de Nord Vest. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite