Vânătoare englezească cu copoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călăreţi din Africa, Ungaria şi România au participat la o vânătoare englezească, organizată pentru a doua oară la Satu Mare. Masterul evenimentului, Paul Climt, a venit din Germania cu elicopeterul personal pentru a coordona vânătoarea tradiţională cu copoi.

30 de călăreţi din ţară şi străinătate s-au adunat ieri în Satu Mare pentru a participa la o vânătoare cu copoi. Vânătoarea este doar simbolică, câinii nu urmăresc niciun vânat, ei mergând pe o urmă realizată cu ceai de anason pentru a nu fi sfâşiat niciun animal.


Evenimentul a fost organizat pentru a doua oară la Satu Mare de Asociaţia Crescătorilor şi Deţinătorilor de Cai şi are drept scop păstrarea unei tradiţii englezeşti.

image


Evenimentul s-a desfăşurat pe malul Someşului, în localitatea Mărtineşti, la fel şi în prima ediţie. Călăreţii au venit din Republica Sud Africană, Sălaj, Cluj, Bihor, Maramureş şi Satu Mare. „Avem mai mulţi participanţi decât la prima ediţie. Am reuşit să adunăm zece perechi de câini, aduşi din Ungaria. Publicul a fost dublu faţă de anul trecut, iar această sărbătoare vrem să devină o tradiţie“, a declarat Antal Istvan, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor şi Deţinătorilor de Câini Satu Mare.

„Masterul“ a venit cu elicopterul propriu


Tradiţia englezeasză spune că la fiecare vânătoare cu copoi trebuie să existe un master, adică un conducător al călăreţilor. Acesta a venit din Germania, cu elicopterul propriu. Paul Climt a „parcat“ aproape pe malul Someşului, iar timp de câteva ore a condus evenimentul. „Mă simt bine în Satu Mare, vin pentru prima oară. În Germania, această sărbătoare se organizează de mai bine de 30 de ani, se păstrează cu sfinţenie, iar etapele de desfăşurare sunt mai bine conturate, comparativ cu evenimentul din România“, a declarat Paul Climt, directorul unei firme de construcţii de drumuri şi autostrăzi din Germania, pasionat de călărit de mai bine de cinci ani.

image



Răsplată pentru copoi

image
image

Cele 10 perechi de copoi au fost aduse din Ungaria, unde câinii au fost antrenaţi doar pentru astfel de evenimente. „În Ungaria sunt foarte solicitat, mă ocup de foarte muţi ani cu aşa ceva şi chiar am o bază solidă acolo“, a spus Capari Robert, proprietarul câinilor.
După a doua rundă de vânătoare, pentru efortul depus, copoii au fost răsplătiţi cu „prada“, în cazul de faţă fiind vorba de o burtă de bovină, adusă direct din abator.


Evenimentul s-a încheiat în jurul nopţii, toţi particianţii partidei de vânătoare luând parte la un bal englezesc.

„Publicul a fost dublu faţă de anul trecut, iar această sărbătoare vrem să devină o tradiţie“

 Antal Istvan

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite