Vaccinul împotriva gripei porcine a ajuns la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 12.900 de doze vor fi împărţite azi medicilor de familie care vor şi începe campania de imunizare a populaţiei din judeţul Satu Mare. Primele persoane vaccinate vor fi personalul medical, vameşii şi poliţiştii de frontieră.

Tirul frigorific păzit de trupele speciale a adus în această dimineaţă tranşa de doze destinate imunizării populaţiei din judeţul Satu Mare. Cele 12.900 de doze de vaccin împotriva gripei porcine vor fi repartizate astăzi medicilor care vor începe campania de imunizare. Transportul ,păzit de trupele speciale, poliţişti şi jandarmi , a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare în jurul orei 11.00. Sub paza strictă a poliţiştilor din trupele de intervenţie, angajaţii insitituţiei au descărcat cutiile în care se aflau 12.900 de doze de vaccin.


Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Dorel Coica a precizat că medicii de familie, vameşii şi poliţiştii de frontieră vor fi primii vaccinaţi împotriva noii gripe. „ Personalul medical a fost deja instruit în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Ştiu exact ce au de făcut şi vom începe cât de curând vaccinarea“, a declarat Dorel Coica.


O parte din medicii de familie refuză vaccinul. „Eu personal, nu sunt de acord cu acest vaccin şi nici nu o să mi-l adminstrez. În primul rând, nu cunoaştem care sunt efectele acestui vaccin. Nu a fost testat, nu am încredere în el“, a declarat medicul de familie Viorica Sava Teoader. De aceiaşi părere este şi doctorul Domuţa Lăzărescu. „Este o isterie cu această gripă. Eu nu mi-l fac şi nici nu-l recomand. Vaccinul antigripal homeopat este cel mai bun. Este singurul vaccin care-l recomand pentru pacienţii mei. Eu de opt ani de zile nu am fost nevoită să iau vreun antibiotic, pentru că folosesc vaccinul homeopat“, a declarat aceasta.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite