Vaccinul împotriva gripei de tip nou, repartizat spitalelor-revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru personalul din spitale au fost distribuite aproape 1.500 de doze de vaccine, cele mai multe doze fiind transferate Spitalului Judeţean iar comercianţii din Piaţa Someş au fost evacuaţi din hală, sunt principalele titluri din ziarele locale de azi.  

Spitalele din judeţul Satu Mare au ridicat de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) dozele de vaccin împotriva virusului AH1N1 care urmează să fie administrat personalului. În total, pentru Spitalul Judeţean Satu Mare, Spitalul Municipal Carei, Spitalele Orăşeneşti Negreşti Oaş şi Tăşnad, respectiv pentru Spitalele de Pneumoftiziologie din Satu Mare şi Bixad au fost ridicate 1.484 de doze de vaccin. Administrarea vaccinului în toate unităţile spitaliceşti va începe cel mai târziu de săptămâna viitoare, şi niciunul dintre directorii instituţiilor nu au putut afirma fără rezerve că nu vor exista medici şi asistente care vor refuza vaccinul. Spitalul Judeţean Satu Mare a primit cea mai mare cantitate de vaccine, 600 de doze, scrie Gazeta de Nord Vest. 

Chiar de Ziua Naţională a României, mai mulţi comercianţi din Piaţa Someş din Satu Mare, prin Ioan Pop, purtătorul lor desemnat de cuvânt, au reclamat redacţiei ziarului nostru următoarele: “Este supărător faptul că mai marii Pieţei Someş din Satu Mare, de Ziua Naţională, au căutat să îşi arate muşchii. Nu ştim din dispoziţia cui ne-au scos afară din hală deja pe la ora 13 şi jumătate. Poate că aceşti domni au uitat că noi, majoritatea comercianţilor din piaţă, avem mese rezervate, plătim anual sume însemnate în contul Administraţiei Pieţelor. Nimeni n-a venit să ne întrebe dacă suntem de acord cu închiderea acestui spaţiu cu mult înainte de programul obişnuit. Suntem nemulţumiţi de această măsură de constrângere şi am dori să nu se mai repete. Un asemenea demers poate fi catalogat ca o sfidare a noastră, a celor care, prin plăţile zilnice, dar şi rezervări, completăm bugetul din care domnii respectivi îşi asigură în bună parte salariile”, titrează Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite