Vacanţă de patru zile. Vezi cine va beneficia de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii sătmăreni ar putea intra de miercuri după-amiază într-o minivacanţă de patru zile. Până acum şi-au exprimat dorinţa ca vineri să fie zi liberă, aproximativ o treime din şcoli. Grădiniţele rămân deschise.

Pe lângă ziua liberă de joi, 1 Decembrie, elevii din Satu Mare ar putea avea liber şi vineri, 2 decembrie. Acest lucru este posibil doar în cazul în care conducerile şcolilor decid acest lucru. “Unităţile şcolare pot să ceară ca vineri, 2 decembrie să fie zi liberă cu posibilitatea recuperării orelor într-o zi de sâmbătă sau pe parcursul săptămânii, câte o oră în plus, după orele de curs. Cererea se înaintează Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare. Până acum, aproximativ o treime din şcoli au solicitat acest lucru”, a declarat Mariana Brumboiu, purtătorul de cuvânt al ISJ. Singurele care nu au voie să aibă zi liberă sunt grădiniţele, iar la învăţământul primar este nevoie de consultarea comitetului de părinţi.
Următoarea vacanţă este programată, pentru elevi, abia în Ajunul Crăciunului, prima zi a vacanţei de iarnă fiind, în acest an şcolar, chiar 24 decembrie. Vacanţa va dura, însă, cu o săptămână mai mult, elevii revenind la cursuri abia după trei săptămâni, adică în 15 ianuarie.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite