VIDEO Ziua Unirii în dublu exemplar. „Jos Băsescu” la spectacolul PSD, „Pro Băsescu” la hora oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestarea oficială organizată de Prefectura Satu Mare la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a avut o „contracandidată”, un spectacol cu cântece patriotice și huiduieli organizat de PSD. Fiecare manifestare a avut vedete cu pancarte.

Manifestările dedicate Zilei Unirii au debutat în clubul Inspectoratului Județean de Poliție, cu o prelegere susţinută de directorul Direcţiei Judeţene Satu Mare a Arhivelor Naţionale, dr. Aurel Lucian Cucuiet. De la ora 12.30, oficialii județului și reprezentanții partidelor politice au depus coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat în faţa sediului Inspectoratului de Poliție.

Printre participanții la  eveniment s-a aflat și un sătmărean care a decis să-și manifeste în mod public susținerea față de președintele Băsescu, afișîndu-se, pe întreaga durată a ceremoniei oficiale, cu un baner „Pro Băsescu”.

Click aici pentru fotografie

La ora 14.30, reprezentanții PSD și aproximativ 200 de persoane, simpatizanți și simpli cetățeni care s-au alăturat mulțimii, au dasat Hora Unirii pe platoul din Piața Vasile Lucaciu, scena protestelor anti-Băsescu de zilele trecute. Spectacolul cu cântece patriotice, deschis de folkistul Octavian Bud și continuat de interpretul popular Petrică Mureșan, a debutat cu huiduieli la adresa PDL și președintelui Băsescu.

Printre participanții de la manifestare s-a aflat și o bibliotecară înarmată cu peste 15 coli de desen inscripționate cu lozinci anti-guvernamentale și anti-prezidențiale.

VIDEO

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite