VIDEO Violonistul epileptic colindă pentru poliție: „Lăsați-mă în pace măcar de sărbători!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Otto Lăcătuș câștigă între 30 și 50 de lei zilnic
Otto Lăcătuș câștigă între 30 și 50 de lei zilnic

Un muzicant din Târgu Lăpuș (Maramureș) stabilit de mai multi ani la Satu Mare cântă din luna iulie, la vioară, pe străzile orașului. Alungat de poliție de peste 10 ori în ultimele două luni pe motiv că ar cerși, muzicantul vrea un singur cadou de sărbători: să fie lăsat să cânte.

Otto Lăcătuș (50 de ani) și-a lăsat în urmă casa din Cărășeu, în care a locuit mai mulți ani și s-a stabilit în orașul Satu Mare. Muzicantul locuiește într-o garsonieră de pe Ostrovului și plătește chirie 80 de euro lunar. Din vară a decis să cânte pe stradă pentru a face rost de bani și a-și întreține familia. „Nu am de ales, am muncit mereu doar ocazional, întrucât sufăr de epilepsie majoră și nu am drept de muncă. Știu doar să cânt la vioară” afirmă bărbatul. 

Câștigă zilnic între 30 și 50 de lei


Fericit și recunoscător peste măsură de generozitatea sătmărenilor, care îi aruncă în tocul viorii între 30 și 50 de lei în fiecare zi, Otto are o mare problemă. Este tratat de poliție ca un cerșetor. „Ei spun că ce fac eu este cerșit. Mă pun în pasajul Coposu că e pietonal și circulă mulți funcționari spre Palatul Administrativ, mă alungă. Mă trag mai spre Parcul Libertății, mă alungă. Dar cum e cerșit, nu trag pe nimeni de umeri să-mi dea bani, eu doar cânt. Vobesc cu oamenii doar ca să le mulțumesc atunci când îmi dau bani, eu nu cer de la nimeni” a declarat Otto.

Pentru a scăpa de statutul de cerșetor, Otto a obținut de la Primăria Satu Mare o atorizație prin care i se permite să cânte pe stradă până în data de 22 decembrie. Pentru a-i îndupleca pe polițiști să-l lase în pace și în săptămâna dintre Crăciun și Anul Nou, acesta le-a colindat la vioară polițiștilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite