VIDEO Ședință cu scandal la Prefectură. Viceprimarul Albu, acuzat că apără interesele miliardarului Țânțaș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Albu, în „boxa acuzaților” la ședința cu vârstnicii
Viceprimarul Albu, în „boxa acuzaților” la ședința cu vârstnicii

Viceprimarul Adrian Albu a fost acuzat că participă la ședințele Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice ca avocat al miliardarului Vasile Țânțaș, în problema ștrandului municipal.

Scandalul a pornit  după ce viceprimarul a venit, pentru al treilea an consecutiv, cu promisiunea că ștrandul municipal, concesionat de Beny Alex, firma miliardarul oșan Vasile Țânțaș, se va deschide în vara acestui an, undeva în luna iulie. Mircea Marian, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, l-a acuzat pe viceprimar că reprezintă interesele miliardarului.



Prefectul Radu Giurcă a declarat că Țânțaș și-ar fi manifestat intenția de a deschide parțial ștrandul în jurul datei de 15 mai, cu o lună și jumătate mai devreme de termenul limită anunțat de Albu, 25 iulie. „Iulie a fost termenul anuțat și anul trecut, mai a fost luna anunțată acum doi ani. Nu vom prinde noi în viață deschiderea ștrandului” a replicat Marian.

Pensionarii sătmăreni i-au solicitat viceprimarului să răspundă și cu privire la majorarea exagerată a tarifelor practicate de societatea Florisal pentru colectarea deșeurilor în municipiu Satu Mare, dar și motivele pentru care pensionarii sătmăreni continuă să nu beneficieze de gratuități pe transportul în comun. Albu s-a declarat de partea pensionarilor în problema Florisal și i-a trimis pe oameni să discute problema direct cu primarul Ilyes. „Eu am votat împotriva contractului și ultima oară. Refuz să răspund pe acest subiect în condițiile în care eu am votat și voi vota împotriva prelungirii contractului cu societatea” a afirmat Albu. Problema biletelor pentru pensionari dar și cea a accesului pensionarilor în ștrandul Beny Alex urmează să fie rediscutate la următoarea ședință.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite